ROCKBLOG: Pišto (Zakázaný ovoce) - Tebe se to přece netýká

Vydáno 07.01.2015 | autor: redakce

Zpěvák a kytarista Zakázanýho ovoce Pišto má za sebou nepříliš příjemnou zkušenost s doručovatelem České pošty. V našem Rockblogu vzkazuje: "Nebuďme přizdisráčové! Když se nám něco nelíbí, stačí se ozvat."

ROCKBLOG: Pišto (Zakázaný ovoce) - Tebe se to přece netýká ROCKBLOG: Pišto (Zakázaný ovoce) - Tebe se to přece netýká


zakazany ovoce pisto liveZakázaný ovoce na podzimním turné k desce Automat na lásku


Je úterý, 9:41 ráno a zvoní mi mobil. Z toho úplně radost nemám, protože jsem si dal večer na kapelní poradě pár panáčků, znáš to. Volá pošťák, jestli za hoďku budu doma, že mi veze balík. Budu. Tu hodinku jsem přemýšlel, co to asi tak bude, protože jsem skoro celý svátky projížděl ebay a objednával cetky za pár šupů, který nutně potřebuju k životu.

10:26 volá pošťák, že je dole, obouvám se a běžím tam. Dojdu k dodávce pozdravím a čekám. Po přibližně čtyřech minutách hledání v haldě balíků v dodávce mi doručovatel oznamuje, že to nemůže najít, nemá na mě celej den a ať si pak skočím na poštu. To se mi jako moc nelíbilo, tak jsem mu oznámil, že ne, ať hledá, protože mi přivez můj balíček a já jsem si přišel dolů pro svůj balíček a bez balíčku on nikam nejede a já nikam nejdu. Upozorňuju, že vše slušně. Pán si zamlel cosi pod vous, který neměl, a začal poměrně razantně přehazovat balíky, což se mi opět moc nelíbilo a tak jsem nenápadně začal celou situaci bez jeho svolení a vědomí natáčet na mobil (podívejte se na video). Po chvíli začal balíky nasraně vyhazovat daleko z dodávky, čímž se dopustil nejen porušení toho, jak by se k nim měl chovat, ale i poškozování cizího majetku. Na konto toho jsem se rozhodl, že si video nenchám pro sebe, protože takhle to prostě podle mě být nemá. Ačkoliv můj balíček s hodinkama našel, fungujou a já jsem tudíž nijak poškozen nebyl. Ale co ty ostatní zásilky? Ať už v nich jsou ponožky, nebo novej iPhone.

zakazanYovoce promo 2014

Podal jsem stížnost na webu dopravní společnosti, (nejmenuji, ať neházíme špínu na ně, i když část viny na tom nesou, když někoho takového zaměstnávají) a zkrácenou verzi videa dal na Facebook s tím, že takhle prostě ne. No a pak jsem celej den už jenom čuměl, jak se Češi hádali, jestli to je fake, není fake, jestli mám právo ho natáčet, když se dopouští trestního činu, jak je práce pošťáka těžká, ať ji teda nedělá, když ji nezvládá, pár lidí mi chtělo dát přes držku, pár přišlo s tím, že se chci zviditelnit atd. A víte co? Vlastně jo, chci, ale ne sebe, ale to, že pokud se nám něco nelíbí a myslíme si, že by to mělo být jinak, proč jsme furt takový přizdisráčové, mávneme rukou a jdem dál, protože nás se to netýká? Fakt? A v tom chceme žít a jen plakat?

Já říkám ne! Oslovil mě jeden velký bulvární deník/server, jestli to můžou zveřejnit. Budou mi volat, ještě to zvažuju, protože mi je upřímně toho doručovatele vlastně líto. Ano, ať ho okamžitě vyhodí, ale nerad bych, aby dostal nějaký penále a sankce, chybu udělá v životě každej, jsme jen lidi, o to mi nejde, někoho zlikvidovat. Ale může si za to sám a já za svoje peníze chci službu, jakou si platím, ne tohle. Takže jo, budu svině a ač to video jen u mě na profilu a za těch 10 hodin má 120 000 zhlídnutí, poskytnu ho dál, ať se tady v tom Kocourkově konečně začne něco dít k lepšímu a hlavně to všichni vidí, že se stačí ozvat ono se dít bude!


A schválně, až tohle budete číst, bude jasný, jestli jsem to udělal a možná se budu soudit s doručovatelskou firmou za antireklamu, nebo se firma bude omlouvat zákazníkům a slibovat, že na své zaměstnance dohlídne, jsem zvědav.


text: Pišto - zakázanÝovoce


 

Pisto profil TOP

zavřít