Deník neúspěšného hudebníka (27.): Noty

Vydáno 16.02.2020 | autor: Neúspěšný hudebník

Jsem Fanda a muzika pro mě znamená nejvíc. Jednou se jí budu i živit a konečně zavřu pusu všem, kdo o mně pochybovali. Jednou se to povede…

Deník neúspěšného hudebníka (27.): Noty Deník neúspěšného hudebníka (27.): Noty

Matka poslední dobou trpí neustálou potřebou si ze mě utahovat, nebo mě případně poučovat o tom, co by pro mou kariéru bylo dobrý. Jen tak. Z ničeho nic. Dřív nic jako moji kariéru nebrala vážně, což mi sice taky nedělalo dobře, ale tohle působí jako ještě daleko větší hell.

Deník neúspěšného hudebníka (26.): Eurovize

Teď se mě třeba zeptala, proč neumím noty, když chci pořád tolik dělat hudbu. Zíral jsem na ni s otevřenou pusou a vůbec nechápal, co se to sakra děje. Pak jsem se teda zmátořil a snažil se jí vysvětlit, že hudba přeci vůbec není o notách. Jimi Hendrix taky neuměl noty a jak na kytaru válel!

Deník neúspěšného hudebníka (25.): Nejsou Grammy jako gramy...

Máma se se mnou ještě chvíli dohadovala, ale pak jenom zalomila rukama a odešla pryč. Vůbec nechci domýšlet, co za tou její snahou je… Navíc se teda přiznám, že mi nasadila brouka do hlavy. Co když má pravdu? Co když celý moje dosavadní hudební snažení pajdalo jenom kvůli tomu, že neumím noty?!

Shodou náhod mi volal Punkýš. Potřeboval založit. Jak jinak. Vždycky, když mi Punkýš volá sám od sebe, tak něco potřebuje… Měl jsem před kapesným, takže v kapse ani floka. Punkýš cosi utrousil. Náladu evidentně pod bodem mrazu. Stejně mi to ale nedalo a zeptal jsem se ho: “Hele a neměl by každej muzikant fakt umět noty?”
Punkýš jenom vyprskl: “To je jako kdyby ses ptal, jestli by každej chlap měl umět masturbovat levou rukou!”

Deník neúspěšného hudebníka (24.): Hudební ceny

Podle způsobu, jakým mi to říkal, se divím, že na druhý straně sluchátka nevybuchnul. Radši jsem se s ním rozloučil a položil to. Najednou mě chytla křeč do pravý ruky. Každej chlap to umět asi nemusí, ale občas by se to hodilo…

Text: Neúspěšný hudebník

Témata: Deník neúspěšného hudebníka

Mohlo by Vás zajímat

zavřít