Deník neúspěšného hudebníka (39.): Živá produkce

Vydáno 22.05.2020 | autor: Neúspěšný hudebník

Jsem Fanda a muzika pro mě znamená nejvíc. Jednou se jí budu i živit a konečně zavřu pusu všem, kdo o mně pochybovali. Jednou se to povede…

Deník neúspěšného hudebníka (39.): Živá produkce Deník neúspěšného hudebníka (39.): Živá produkce

Všechno vypadalo příznivě. Začaly se zase pomalu organizovat menší koncerty a já vycítil příležitost. Kdy jindy než teď, když všechny koncerty budou komorní a bude chodit málo lidí?

Deník neúspěšného hudebníka (30.): Éra neúspěšných

Plán se zdál perfektní - začnu vystupovat sólově. Jen bylo potřeba vymyslet, na co se budu doprovázet. S kytarou a trubkou to moc nevychází, tak… no jasně!

Díval jsem se zrovna z okna a ten nápad svou originalitou proťal nebesa, ze kterých se na mě usmál Elvis Presley. Budu hrát na skleničky. Je to originální a máma má ve skříni celou sadu, kterou nepoužívá. Bicí souprava jak vyšitá. Všechno mi navíc hrálo do karet: máma měla ten den zrovna odejít na pokaranténní pokec k sousedce o tom, co se stalo novýho.

Deník neúspěšného hudebníka (38.): Učitel na kytaru

Nechápal jsem, co si teda chtějí povídat, když se, vzhledem k situaci, nestalo novýho vůbec nic. Nijak jsem ale neprotestoval, jelikož její odchod pro mě znamenal příležitost. Mohl jsem začít cvičit.

Za pět minut šest za mámou skutečně zapadly dveře. Hned jsem vystartoval do skříně, vytáhl sadu sklenic a začal na ně hrát nožema. Překvapilo mě, jakej koncert se okamžitě rozezněl. Paleta tónů sršela barvami s rozmanitými odstíny. Obrazně i doslova koncert.

Deník neúspěšného hudebníka (37.): Vrátí se Nirvana?

Najednou ale zvednu hlavu a vidím, že na mě upřeně hledí máma a sousedka.

„Co to sakra děláš, Fando?“ zeptala se mě tónem, který zpochybňoval moje duševní zdraví.

„Trénuju, abych mohl odstartovat živou produkci…“ blekotal jsem.

„Jestli zahájíš živou produkci, tak z toho budou jen další mrtví!“ vyštěkla mutr.

 

Údajně si se sousedkou přišly právě pro set skleniček. Máma jí ho totiž chtěla dát... Po tom, co mě sousedka viděla, ale o sklenice ztratila zájem.

Takže to vypadá, že budu moct cvičit i dál!

Text: Neúspěšný hudebník

Témata: Fanda, Neúspěšný hudebník, Deník neúspěšného hudebníka

Mohlo by Vás zajímat

zavřít