VIDEOROZHOVOR | U Klusů doma: Nebojte se toho, že něco neumíte 

Vydáno 05.06.2020 | autor: Filip Pešta

Rozhovor s Tomášem a Tamarou Klusovými vznikl ještě v době, kdy byl v České republice vyhlášen výjimečný stav, a na otázky iREPORTu tak interpreti odpovídali v nekonvenčním prostředí svého domova. V interview jsme se s nimi vrátili k jejich pětipísňovému EP, které nahráli v době vrcholící koronavirové pandemie, a zeptali jsme se jich také na to, čím se v izolaci bavili.

VIDEOROZHOVOR | U Klusů doma: Nebojte se toho, že něco neumíte  VIDEOROZHOVOR | U Klusů doma: Nebojte se toho, že něco neumíte 

Prodejem EP Pět pohromadě se Tomášovi a Tamaře Klusovým povedlo vybrat čtvrt milionu korun na zdravotní pomůcky pro pracovníky v první linii boje proti koronaviru v době, kdy zdravotníkům a dalším chybělo takřka veškeré potřebné vybavení. 

RECENZE: Tomáš Klus s manželkou vydali milou karanténní brožuru pro všechny rodiny. Výtěžek jde na boj proti koronaviru

Následující videorozhovor natočili sami u sebe doma během nařízené sociální izolace. Jde o zábavně autentický záznam jejich soužití, při interview však dojde i na vážnější témata. 

„Síla té nahrávky spočívá v tom, že Tamara neumí hrát na klavír a já neumím hrát na kytaru. Na obou nástrojích album přitom stojí,“ vtipkuje Tomáš Klus o nástrojovém obsazení alba a nahrávání v domácích podmínkách, zatímco vedle si hrají Klusovic děti.

„Tomáš chvíli mluvil o tom, že se na pódia už nevrátí a bude jenom zahradničit,“ glosuje Tamara Klusová aktivitu svého manžela, který se v době zákazu vycházení, a tedy i koncertování, musel zabavit jinak než hudbou. Zasadil vše od stromů přes kedlubny až po borůvky a našel si zálibu v drcení větví. Více vám Klusovi prozradí v přiložených videí.

připravil: Filip Pešta, red

Témata: Tomáš Klus, Tamara Klusová

Mohlo by Vás zajímat

zavřít