Madonna režisérkou, W.E. je lovestory britské monarchie

Vydáno 19.11.2011 | autor: redakce

Madonna má za sebou druhý režisérský počin. W.E. vypráví příběh britského krále Edwarda VIII. a jeho milenky, posléze manželky Wallis Simpson. Příběh znáte z oscarového filmu Králova řeč. Do kin zamíří příští rok.

Madonna režisérkou, W.E. je lovestory britské monarchie Madonna režisérkou, W.E. je lovestory britské monarchie

madonna2011Zpěvačka už podruhé fušuje do řemesla svého bývalého manžela Guye Ritchieho. I jí se totiž zalíbil svět filmu. W.E. se zabývá známým příběhem "zakázané" lásky krále Edwarda VIII. a jeho milenky Wallis Simpson. Britský premiér byl ale proti, Britové by ji prý za svojí královnu nikdy nepřijali. Navíc hrozila abdikace celé vlády. Proto byl Edvard VIII. v roce 1936 nucen abdikovat, necelý rok po korunovaci. Na jeho místo nastoupil Jiří VI., kterého si ve filmu Králova řeč zahrál Colin Firth. A dostal za něj Oscara. Hlavní role W.E. obsadil James D'Arcy a Andrea Riseborough.

Madonna už stihla udělat filmu pořádnou propagaci. Zúčastnila se filmových festivalů v Londýně, Torontu a Venice.

Debutovým režisérským počinem zpěvačky byla komedie Filth and Wisdom (Špína a moudrost) z roku 2008, kde si zahrál Eugene Hütz z Gogol Bordello. Na plátně se Madonna objevila naposledy v bondovce Die Another Day z roku 2002. 

 

Text: kofo
madonna1
zavřít