TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík (III.)

Vydáno 24.02.2012 | autor: redakce

V závěrečném třetím díle nominačních tipů ankety Žebřík se můžete seznámit s interprety, kteří byli nominováni v kategoriích Zpěvák a Zpěvačka roku. Hlasovat pro ně můžete do 29. února, k odtajnění výsledků dojde 16. března v plzeňském Parkhotelu.

TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík (III.) TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík (III.)


DAN BÁRTA
Nezaměnitelný hlas J.A.R. nebo Illustratosphere je už žebříkovskou stálicí. Předloni dokonce obdržel speciální cenu určenou největším osobnostem této ankety. V minulém roce se vydal na turné s Richardem Müllerem nebo s Darou Rollins, se kterou úspěšnou tour plánuje na jaře zopakovat. Uvažuje také o nové desce, rok 2012 by údajně měl být pro zpěváka zlomový.




MICHAL MOTYČKA
Frontman NiceLand se mezi nejlepšími zpěváky objevuje vůbec poprvé. Spolu s kapelou pak mají svého "koně" v kategoriích Skladba a Klip, kam se dostal singl We Know Better. Ve skupině je teď rušno, odcházejí dva stávající členové kytarista Tomáš Koula a bubeník Michal Boodya Budinský, s nimiž NiceLand odehraje 29. února poslední společný koncert v pražském Rock Café. Nová sestava se už ale rýsuje.




MICHAL HRŮZA
Známý hitmaker a bývalý frontman Ready Kirken se svojí Kapelou Hrůzy natočil "dvoudílný" projekt Noc a Den, na jehož vydání se už netrpělivě čeká. Spolupracoval na něm také například Xind X, nebo výše zmíněný NiceLand. 




TOMÁŠ KLUS
"Adele českých hudebních cen" Tomáš Klus vévodí nominacím na Žebřík vévodí díky desce Racek, kterou za asistence svého kolegy Jirky Kučerovského natočil doma v obýváku. Aspiruje na přední pozice v kategoriích Album, Skladba, Videoklip a Zpěvák. Svou účast na vyhlášení cen okoření také koncertně. 




VOJTA DYK
Lídr Nightwork a idol českých žen a dívek si čato odskočí nejen k jiným hudebním projektům, ale i do divadla nebo filmu. Jeho posledním filmovým počinem je snímek Signál, kde hraje po boku Kryštofa Hádka, s nímž také nazpíval ústřední píseň.



ANETA LANGEROVÁ

První česká Superstar je jediná, které se podařilo nálepku pěvecké soutěže sundat a najít si pevnou pozici v českém hudebním světě. Na podzim odjela Aneta akustické turné Pár míst, kde vystupovala v doprovodu smyčcového tria. Za tuto tour si vysloužila nominaci v kategorii Akce, další má za Zpěvačku. Fanoušci by se také brzy měli dočkat nové desky, na které začíná pracovat.




ANNA K.
Ani kvůli boji se zákeřnou nemocí nepověsila Anna K. zpívání na hřebíček. Nedávno vydala a pokřtila svoji novinku Relativní čas, na níž spolupracovala se svým životním partnerem Tomášem Varteckým. Ruku k dílu přidal i Robert Kodym z Wanastowi Vjecy, který pro 
Annu K. napsal píseň Slzy jsou dobrý.




EWA FARNA
Ewa loni oslavila svoji plnoletost megakoncertem s brněnské hale Vodova, kam si jako hosta pozvala například Kláru Vytiskovou. Toxique zase na oplátku pozvali Ewu k natáčení nové desky, která vyjde co nevidět, a spolu s Klárou si střihly duet. Nyní spolu holky bojují o umístění v kategorii Zpěvačka.




KLÁRA VYTISKOVÁ
Nepřehlédnutelná zpěvačka Toxique má v poslední době napilno. Se svým bandem dokončuje album Tips For Grown Up Kids a zapotí se i během žebříkovské noci. Tu totiž bude nejen spolumoderovat, ale opětovně ji čeká i obhajoba pozice mezi nejlepšími tuzemskými vokalistkami. Mimochodem, nominace v této kategorii jsou navlas stejné jako byly loni!



LUCIE BÍLÁ
Několikanásobná Česká slavice jistě potěšila nejedno srdce rockerů - pamětníků, když přišlíbila ůčast na jarním turné Arakain, se kterými v letech 1984 - 86 jako host koncertovala a pomohla jim nastartovat úspěšnou kariéru. To by také vysvětlovalo i její trochu nečekanou nominaci do kategorie Zpěvačka.



map
zavřít