Nejlepší komiksový web (zřejmě)

Vydáno 25.01.2007 | autor: redakce

Výsledky ankety o nejlepší komiksový web roku 2006 ovládl plzeňský kreslíř a scénárista VHRSTI. Soutěž vyhlásil server Komiks.cz.

Nejlepší komiksový web (zřejmě) Nejlepší komiksový web (zřejmě)

Porota tvořená redaktory odborného internetového serveru Komiks.cz zvolila Vhrstiho oficiální stránky jako nejlepší v kategorii Vlastní tvorba. Na svých internetových stránkách nabízí autor k nahlédnutí velkou spoustu ukázek ze své tvorby v sekcích Ilustrace, Komiksy, Obrázky, Léčivé obrázky nebo Skicy.



V katergorii Publicistika si hlavní cenu zasloužil internetový komiksový katalog www.comicsdb.cz – databáze českého komiksu. „Přehledná designem i vyhledáváním, bohatá obsahem, rychlá aktualizací. Snaží se o úplný pohled na svět komiksu a navíc si dává práci i s nekonečným seznamem Čtyřlístků,“ vysvětluje vyhlašovatel soutěže.



Jednatřicetiletý Vhrsti je členem České unie karikaturistů. Poprvé na sebe výrazně upozornil publikováním v prestižní světové antologii protiválečného komiksu Warburger v roce 2003. V témže roce mu byla udělena zvláštní cena poroty na 1. mezinárodním salonu mladého komiksu v Bělehradě. V mezinárodní tématické soutěži kresleného humoru, kterou u příležitosti World Press Freedom Day pořádal v roce 2006 National Press Club of Canada, získal Vhrsti jako jediný Čech ocenění Certificate of Excellence. Na podzim roku 2006 vyšla také kniha M. Čekanové a Z. Zajíčka Dva tucty plzeňských pohádek a pověstí s Vhrstiho ilustracemi.
zavřít