Music Cluster pomohl mladé kapele Energia ke vzniku singlu a klipu

Vydáno 16.09.2013 | autor: redakce

Slovenská pop-rocková sestava Energia, získala prostřednictvím českého crowdfundingového inkubátoru Music Cluster finance na realizaci singlu a videoklipu.

Music Cluster pomohl mladé kapele Energia ke vzniku singlu a klipu Music Cluster pomohl mladé kapele Energia ke vzniku singlu a klipu

energia 3energia 2

Šestičlenné uskupení ze západoslovenské Skalice si tuto dvojkombinaci nadělilo ke svému desátému výročí - nutno dodat, že za notného přispění své fanouškovské základny. Prostřednictvím platformy Music Cluster se hudebníkům na realizaci tohoto narozeninového dárku podařilo vybrat přes 92 tisíc korun.

Kromě zajištění financí si Energia od spolupráce s Music Clusterem slibovala především zviditelnění na česko-slovenské hudební scéně a zároveň i přerod z víceméně amatérského na profesionální hudební uskupení. K naplnění tohoto cíle si mladí hudebníci nemohli vybrat lépe - přesně to totiž "svým" kapelám platforma Music Cluster, orientovaná výhradně na podporu hudebních projektů, nabízí. "Kapelám nabízíme komplexní servis a kromě pomoci se zajištěním financí jim zároveň poskytujeme i naše know-how z oblasti profesionální audiovizuální produkce a propagace. Vedle teoretického mentoringu nabízíme také možnost přímé realizace projektu, na který si u nás vybrali - máme k dispozici profesionální nahrávací studio, natáčecí techniku a samozřejmě i tým příslušných odborníků," říká jeden ze zakladatelů Music Clusteru Martin Vyhnánek.

Právě slovenská Energia se rozhodla využít tyto služby v celé jejich šíři: oba jejich projekty vznikly kompletně v produkci Music Clusteru, videoklip se natáčel přímo v jejich rodné Skalici, kam za nimi přijel kompletní natáčecí štáb. "Jsme první slovenská kapela, která k natočení singlu a klipu využila metody crowdfundingu a jsme rádi, že jsme měli možnost využít právě služeb Music Clusteru. Rady a tipy profíků z jejich týmu pro nás byly velmi cenné - dá se říct, že téměř k nezaplacení,"směje se zpěvačka Monika Míšová.

Podobných úspěšných projektů již ovšem pod křídly tohoto ojedinělého crowdfundingového inkubátoru vzniklo více - mezi jinými například hudební DVD pražské kabaretní skupiny Jelení Loje nebo CD "Jako dort" kapely Třetí sloka. Do konce roku 2013 je dále naplánována realizace CD kapel Poletíme? a Vagyny Dy Praga.

TZ, ape

zavřít