Kinoautomat je v magické polovině

Vydáno 11.06.2007 | autor: redakce

Přestože je Kinoautomat, první interaktivní film na světě, teprve v polovině, vzbudil nadšené reakce. Organizátoři dokonce uvažují o vývozu z kina Světozor.

Kinoautomat je v magické polovině Kinoautomat je v magické polovině

Interaktivní projekt Radúze Činčery, který mohlo české publikum poprvé a naposledy zhlédnout v roce 1971, se v kině Světozor promítá každý den od 20.00 hodin až do 20. června. Moderátoři Tomáš Matonoha, Eduard Hrubeš a Josef Polášek se v uvádění jednotlivých představení Kinoautomatu střídají, divák se tedy může rozhodnout, na jakého moderátora se chce přijít podívat. Eduard Hrubeš je mezi moderátory jediný, kdo uváděl původní představení Kinoautomatu v roce 1971. Velký rozdíl mezi tehdejším a současným publikem ale nevidí. „Reakce diváků jsou velmi podobné. Už při původním uvedení Kinoautomatu jsme si stanovili s tvůrci důležité momenty, podle kterých jsme poznali, jestli se diváci budou bavit,“ popisuje Hrubeš. „Pokud se začali smát u úvodní scény s hasiči, kdy stará paní jede po hasičské skluzavce ‘již potřetí‘, tak to bylo dobré znamení, že sál bude burácet smíchy,“ dodává.



Tomáš Matonoha
svůj přístup k moderování Kinoautomatu shrnuje takto: „Postupně na svou roli moderátora nabaluji další a další improvizace, možná že moje poslední představení bude naprosto nejdelší.“ A jaký má Tomáš Matonoha pocit z publika? „Publikum je velmi různorodé a to je i pro mě jako moderátora velmi zajímavé. Jednu část tvoří pamětníci, ti jsou samozřejmě velmi nároční,“ říká. „Lze totiž očekávat, že budou srovnávat a bude těžké se jim zavděčit. Nakonec jsou však spíš dojati, že vše funguje stejně. Druhou nejpočetnější skupinu tvoří lidé, kteří jsou zamilovaní do filmu, mají rádi interaktivitu - prostě filmoví fajnšmekři, kteří dokáží ocenit nejen vynikající český humor. Zbytek jsou zvědavci,“ uzavírá Matonoha.



Za zmínku také jistě stojí zatím seriózní přistup diváků k hlasovacím zařízením. “Vsadili jsme na uvědomělý přístup návštěvníků k celému projektu, takže můžu konstatovat, že do dnešního dně jsme nepřišli o jediné hlasovátko,“ dodává Ivo Andrle. Vstupenky na Kinoautomat v ceně 150,- Kč je stále možné zakoupit v pokladně kina Světozor nebo rezervovat přes internetové stránky.

www.kinosvetozor.cz

Více se o Kinoautomatu dočtete v červnovém REPORTU (na obálce s Ozzy Osbournem).
zavřít