Glen Hansard uvede vlastní film

Vydáno 03.09.2007 | autor: redakce

Mezinárodní festival hudebních filmů uvede 20. října v pražském kině Lucerna koncert Glena Hansarda a Markéty Irglové, kterému bude předcházet distribuční premiéra irského hudebního filmu Once.

Glen Hansard uvede vlastní film Glen Hansard uvede vlastní film

Tento napjatě očekávaný snímek s oběma hudebníky v hlavních rolích se stal v USA hitem a získal kromě jiného i Cenu diváků na festivalu Sundance 2007. Režisérem je John Carney, bývalý baskytarista kapely The Frames, kterou Glen Hansard založil a se kterou jako frontman vystupuje. Na koncertě zazní jak skladby z filmu, tak i písně známé z alba The Swell Season. Glen Hansard a Markéta Irglová jsou u českého publika velmi oblíbení – svědčí o tom loňské turné k výše jmenované desce, sólové koncerty Glena Hansarda či vystoupení kapely The Frames na letních festivalech.

Once je hudební film, ale ne ve stylu tradičního muzikálu, kde scény končí tím, že hlavní hrdinové začnou najednou zpívat. Režisér John Carney k tomu říká: „Nechtěl jsem, aby moji hrdinové pouze zpívali, chtěl jsem, aby to byli hudebníci a zpěváci, pro které je zpěv přirozenou součástí života. Takto mě napadl příběh pouličního zpěváka a pianistky – přistěhovalkyně. Hudba v tomto filmu by nefungovala, kdyby nebyla zapracována do charakterů obou postav.“

www.moffom.org
www.once.cz
zavřít