Basketbaloví kouzelníci v Čechách

Vydáno 10.01.2008 | autor: redakce

Americký exhibiční tým Harlem Globetrotters okouzlí bláznivými a neuvěřitelnými kousky s míčem Liberec a Brno.

Basketbaloví kouzelníci v Čechách Basketbaloví kouzelníci v Čechách

Jejich show nazvaná Show As Ever, se kterou vyrazili na evropské turné, spojuje zábavu pro děti i dospělé s úctyhodnými sportovními výkony – vysoké výskoky, elegantní smeče do koše, žonglování s míčem či superrychlý dribling. Harlem Globetrotters mají zajímavou historii - od vzniku v roce 1927 objíždí celý svět, navštívili 114 zemí, odehráli 22 000 utkání (z nich 21 500 vítězných), aplaudovalo jim přes 100 miliónů diváků.



Do týmu patřila i nejedna hvězda NBA, jakými byli Wilt Chamberlain, Marques Haynes nebo Reece „Goose“ Tatum. Hráči se kromě basketbalu angažují také v charitativních projektech – pomáhali obětem tsunami či hurikánu Katrina, v současné době jsou zapojeni do kampaně „Stamp Out Hunger“.



A jak bývá u nich zvykem, do svých kousků zapojují i přítomné návštěvníky. „Pro nás je největší odměnou, když vidíme rozzářené a rozesmáté obličeje malých i velkých diváků,“ tvrdí sami hráči. Třeba to budete i vy či vaše dítě, kdo se s nimi setká o přestávce zápasu na palubovce. Ten proběhne 23. února v liberecké Tipsport areně a 24. února v brněnské Hale Vodova.
zavřít