Umělci bojují hudbou proti totalitě

Vydáno 25.09.2008 | autor: redakce

Náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích bude v sobotu 27. září hostit slavnostní zakončení putovní výstavy k projektu Bojovníci proti totalitě pohledem dětí.

Umělci bojují hudbou proti totalitě Umělci bojují hudbou proti totalitě

Armádní stan, ve kterém je výstava skryta, tentokrát doplní podium, na němž se vystřídají nejen známí umělci, ale i pamětníci z řad válečných veteránů, či politických vězňů. To vše v rámci koncertu Hudbou proti totalitě. Hudební program bude zahájen v sobotu 27. září od 13.30 hod., kdy se představí kapela Kašpárek v rohlíku s hostujícími hudebními celebritami, jako je David Koller či Blanka Šrumová. Kapela, která provozuje zcela originální hudební styl BEJBYPANK, se snaží vytvořit jakousi protiváhu tuctové komerční hudbě pro děti a pod heslem Děti poznaj kvalitu!!! předvádí divadelně-hudební show, která baví děti i dospělé.



Pro o něco starší posluchače později nastoupí kytarový poprock skupiny O5 & Radeček a program uzavře Roxette Revival. V přestávkách pak budou probíhat interview s pamětníky. Projekt Bojovníci proti totalitě spočívá v tom, že děti ze základních škol natáčely krátké videodokumenty o hrdinech či perzekuovaných osobnostech ze svého regionu. Putovní výstava na tento projekt navazuje a prezentuje tak pohnuté osudy lidí trpících za minulých režimů. Od června výstava navštívila celkem sedmnáct měst, díky čemuž ji mohlo zhlédnout více než dvacet ticích lidí.
zavřít