DANNYHO PARŤÁCI 2

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Když před třemi lety rozšířil režisér Steve Soderbergh (41) řady těch, kteří se pouštějí do remaků krimikomediální klasiky 50.-60. let, už prý byl přesvědčen, že nezůstane jen u jednoho „kousku“ DANNYHO PARŤÁKů. Připočteme-li úspěch filmu u kritiky i u diváků, bylo jen otázkou času, kdy se povedený ansámbl objeví na plátně znovu.

DANNYHO PARŤÁCI 2 DANNYHO PARŤÁCI 2





Děje se tak právě teď, po americké říjnové premiéře „dvojky“ (v originále Ocean´s Twelve), se i zbytek světa může seznámit s pokračováním eskapád partičky, pro kterou není nic lákavého dostatečně zabezpečeno. Po husarském kousku vyloupení tří kasin v prvním snímku, tentokrát Danny (George Clooney) svolává své parťáky k ulehčení aktiv tří velkých evropských bank – římské, pařížské a amsterodamské. Do počtu opět nechybí Rusty Ryan (Brad Pitt), Linus Caldwell (Matt Damon) ani Tess Ocean (Julia Roberts), Dannyho ex-manželka, s níž se chce hlava pobertů opět takto originálně dát znovu dohromady. Boss casina Terry Benedict (Andy Garcia), jehož Danny a spol. zostudili a okradli v prvním díle, je jim mezitím na stopě a prahne a po pomstě.



Samotné natáčení (v USA, v Holandsku a v Itálii) provázelo rovněž nemálo groteskních situací. Clooney s Pittem nebyli jednou vpuštěni do římského hotelu, protože se jejich výzor nepozdával vrátnému, Catherine Zeta-Jones si s Julií Roberts několikrát vjela do vlasů kvůli triviálním nesrovnalostem a při práci na Sicílii byla dokonce zesílena ochranka, protože se prý po lokaci potulovali členové místní mafie. Možná pro inspiraci.



Česká premiéra připadá na 16. prosince.



www.warnerbros.cz
zavřít