TOP 20 písní Eurovize 2021 (III.): Švýcarsko favoritem, Finsko s rockem a taneční Srbsko

Vydáno 01.05.2021 | autor: Monika Pokludová

Po zrušeném ročníku 2020 se hudební soutěž Eurovize letos opět objeví na televizních obrazovkách. Minulý rok jí to nedovolila pandemie koronaviru, tentokrát však nenechali pořadatelé nic náhodě a už v únoru hlásili, že se akce každopádně uskuteční. V následujících týdnech se podíváme na to, které písně mají největší šanci postoupit ze semifinále.

TOP 20 písní Eurovize 2021 (III.): Švýcarsko favoritem, Finsko s rockem a taneční Srbsko TOP 20 písní Eurovize 2021 (III.): Švýcarsko favoritem, Finsko s rockem a taneční Srbsko

V prvních dvou dílech jsme se zaměřili na písně, které mají šanci uspět v prvním semifinále. V následujících dvou částech se podíváme na songy ze druhého semifinále. To se uskuteční 20. května a ze sedmnácti vystupujících se jich do finále kvalifikuje deset. Kdo by to mohl být?

Gjon's Tears – Tout l'Univers (Švýcarsko)

Mladý švýcarský zpěvák s albánskými kořeny, který si říká Gjon's Tears, se měl Eurovize účastnit už v roce 2020. Místní vysílatel mu tedy dává šance opět letos a Gjon přichází s písní typově podobou té loňské. A podobně jako minulý rok patří i tento k favoritům. Píseň Tout l'Univers je pomalá skladba v melancholické náladě. Gjon v songu, který je celá ve francouzštině, zpívá o tom, že tam, kde něco končí, něco nového začíná.

TOP 20 písní Eurovize 2021 (I.): Rusko bojuje za práva žen, Kypr opět přichází s taneční písní a Malta jako favorit bookmakerů

Blind Channel – Dark Side (Finsko)

Po několika letech Finsko na Eurovizi opět přiváží rock. Kapela Blind Channel suverénně vyhrála s písní Dark Side finské národní kola a tamní obyvatelé tak opět ukázali, že milují rockovou muziku. Hudba tohoto stylu se na Eurovizi příliš nevyskytuje, takže rockový fanoušek, který se na přenos bude dívat, bude nadšen a pravděpodobně nějaký hlas pošle. Také u sázkových kanceláří si píseň vede velmi dobře, takže není důvod si myslet, že by se Finsko do finále nedostalo.

Victoria – Growing Up Is Getting Old (Bulharsko)

Podobně jako například Švýcarsko vysílá také Bulharsko na Eurovizi zástupce, který měl původně reprezentovat už loni. Mladá zpěvačka Victoria vystoupí s písní ve svém typickém stylu. Jak sama řekla, skladba Growing Up Is Getting Old je pro ni velmi osobní. Song má melancholický nádech a očekává se, že se divákům bude líbit.

Hurricane – Loco Loco (Srbsko)

Srbské dívčí trio Hurricane přijíždí na Eurovizi s tanečním songem Loco Loco, který má sice španělský název, ale jinak je celý v srbštině. Píseň je stylově podobná té, se kterou měla tato skupina reprezentovat Srbsko loni. Opět se jedná o energický song. Očekává se taneční choreografie, která by měla diváky u obrazovek zaujmout.

TOP 20 písní Eurovize 2021 (II.): Ukrajina se skladbou inspirovanou folkem, Litva vyzývá k tanci a Norsko se věnuje problematice boje s depresí

Daði og Gagnamagnið – 10 Years (Island)

Máme tu dalšího interpreta, který měl svou zemi reprezentovat už loni. Zpěvák Daði og Gagnamagnið píseň 10 Years sám složil i napsal. Je o jeho manželce, která je také členkou jeho skupiny, a o jejich lásce. Nejedná se však o žádnou srdceryvnou baladu, jde o popový song, ke kterému je navíc vytvořená charakteristická choreografie.

Text: Monika Pokludová, foto: FB interpretů
Témata: Eurovize, Gjon's Tears, Blind Channel, Victoria, Hurricane, Daði og Gagnamagnið

Mohlo by Vás zajímat

zavřít