TOP 20 písní Eurovize 2021 (IV.): Albánie s tradičními etnickými elementy a Řecko a Česká republika s tanečními songy

Vydáno 07.05.2021 | autor: Monika Pokludová

Po zrušeném ročníku 2020 se hudební soutěž Eurovize letos opět objeví na televizních obrazovkách. Minulý rok jí to nedovolila pandemie koronaviru, tentokrát však nenechali pořadatelé nic náhodě a už v únoru hlásili, že se akce každopádně uskuteční. Jakou šanci má Česká republika na postup?

TOP 20 písní Eurovize 2021 (IV.): Albánie s tradičními etnickými elementy a Řecko a Česká republika s tanečními songy TOP 20 písní Eurovize 2021 (IV.): Albánie s tradičními etnickými elementy a Řecko a Česká republika s tanečními songy

Přehlídku největších favoritů soutěže Eurovize zakončujeme čtvrtým díle, ve kterém konečně nalezneme také českého zástupce. Kdo má kromě něj ještě šanci na postup do finále?

Benny Cristo – Omaga (Česká republika)

Dnešní výčet potenciálních kvalifikantů začínáme u české výpravy. Benny Cristo je sice s písní Omaga u sázkových kanceláří až téměř na chvostu, u fanoušků má ale jeho song dobré ohlasy a spousta lidí se shoduje, že je naše píseň baví. Skladba je v tanečním rytmu, očekává se zajímavá choreografie, která by mohla diváky zaujmout. Píseň má příjemnou chytlavou melodii a refrén si člověk rychle zapamatuje. České fandy snad potěší, že se v písničce objevuje jedna věta v češtině.

TOP 20 písní Eurovize 2021 (I.): Rusko bojuje za práva žen, Kypr opět přichází s taneční písní a Malta jako favorit bookmakerů

Senhit – Adrenalina (San Marino)

Kdo by jen čekal, že se tak malá země, jakou je San Marino, zařadí mezi favority Eurovize. Píseň Adrenalina je chytlavou taneční skladbou, která je momentálně u sázkových kanceláří v Top 10. Překvapením pro fanoušky bylo, když vyšlo najevo, že se na písni se podílel slavný americky rapper Flo Rida, který se dokonce objevuje i v části skladby. Zda se zúčastní také semifinále v Rotterdamu, oznámí sanmarinská delegace zřejmě až krátce před samotným konáním soutěže.

Anxhela Peristeri – Karma (Albánie)

Píseň Karma je celá v albánštině, což je určitě dobrá zpráva pro milovníky cizích jazyků. Skladba si tak ponechává svou autentičnost. Jedná se o song inspirovaný balkánskými melodiemi, který spojuje moderní hudbu s tradičními albánskými elementy. Diváky by právě díky těmto prvkům, a také díky jisté dramatičnosti, mohla zaujmout.

TOP 20 písní Eurovize 2021 (II.): Ukrajina se skladbou inspirovanou folkem, Litva vyzývá k tanci a Norsko se věnuje problematice boje s depresí

Stefania – Last Dance (Řecko)

Nejmladší účastnice letošní Eurovize, řecko-nizozemská zpěvačka Stefania, bude reprezentovat Řecko s písní Last Dance, což je příjemný popový song. Píseň má líbivou melodii a taneční rytmus trochu ve stylu 80. let, takže se očekává, že by mohla diváky oslovit. Oproti songu, se kterým měla jet na Eurovizi loni, v této písni chybí etnické prvky, takže kdo očekává řecké elementy, tak bude asi trochu zklamán.

Natalia Gordienko – Sugar (Moldavsko)

Skladba Sugar je přesně tím typem songu, který eurovizní fanoušky rozděluje na dva tábory. Buď ji milujete, nebo nesnášíte. Jedná se o další taneční song letošního ročníku soutěže. Hudební podklad ale na některé fanoušky soutěže působí až agresivně. Píseň ale bezesporu zaujme svou odlišností, což se na takovéto soutěži vyplácí. Momentálně je těžké odhadovat, jak budou hlasovat diváci i poroty, ale jelikož se Moldavsko do finále obvykle vždy dostane, mohlo by se mu to povést i letos.

TOP 20 písní Eurovize 2021 (III.): Švýcarsko favoritem, Finsko s rockem a taneční Srbsko

Text: Monika Pokludová, foto: FB interpretů
Témata: Benny Cristo, Natalia Gordienko, Senhit, Stefania, Anxhela Peristeri, Eurovize

Mohlo by Vás zajímat

zavřít