Žebřík 1993

Vydáno 20.07.2011

Kdo neviděl, neuvěří, kdo viděl, nezapomene!

30.3.1994, Queen Club Plzeň

Předposlední březnový den jsme uspořádali v plzeňském Queen Clubu akci lapidárně pojmenovanou Žebřík 93, a jak patrno z názvu, předávali se ceny vítězům čtrnácti kategorií výše uvedené soutěže. Pardon, vlastně třináct, protože „Zklamání roku“ se jen vyhlásilo, ale cena se z pochopitelných důvodů nepředávala. Vítězové jednotlivých kategorií už byli známi předem, takže o nějaké překvapení se ani hovořit nedalo. O tom, jak to nakonec všechno dopadlo, jste svými hlasy rozhodli vy sami, výsledky jsme otiskli v RR 3/94.

V beznadějně vyprodaném Queen Clubu se ten večer sešla prakticky celá elita tuzemského rocku. Kdo nebyl ten večer v sále (nebo u baru), mohl vidět sestřihy v pořadech Snídaně s Novou a Klipy klepy na TV Nova.

Tam jste mimo jiné mohli spatřit i naši TV Star Filipa Turečka, a mám dojem, že za ztvárnění role  muže, pojícího whisku přímo z láhve, ho Oscar nemůže minout. Do této role se pak obsadila i většina hostů, takže prostory za pódiem po půlnoci připomínaly všechno, jen ne prostory za pódiem. Na něm se toho večera představil v premiéře „Elektrický slon“ neboli Die El. Eleffant, po něm domácí Mercy Street, Nastřižené vlasy a Joy. Své poslední vysoupení odehrálo Zemětřesení a oficiální část uzavřeli Burma Jones. Mezi tím probíhal samotný akt předávání mramorových hranolků (tedy ne dlažebních kostek, jako bylo mylně prezentováno v Klipech klepech), které z rukou našich krásných hostesek a neméně krásných redaktorů putovaly k novým majitelům. Tím byla ukončena oficiální část a potom už se jen popíjelo, kecalo, tančilo, padalo, spalo, zkrátka vše, co k rockovému mejdanu patří, a kolem třetí hodiny ráno se stal Žebřík 93 minulostí.

Vy, kteří jste se do Queenu ten večer nedostali, se aspoň můžete teď podívat, o co jste přišli. Nezoufejte, Žebřík 94 se blíží každým dnem.

Radek Leitl

Žebřík 1993 Žebřík 1993

Zobrazit fotogalerii (13)

zavřít