TOP 5 videoklipů týdne (22.)

Vydáno 16.02.2015 | autor: redakce

Jak vypadá další týdenní výběr hudebních videoklipů? Florence Welsh se nebála svléknout, Imagine Dragons polévají obrazy živou vodou, nový objev FROM varuje před kyberšikanou, Avril Lavigne tentokrát vážně a éterická Taylor Swift.

TOP 5 videoklipů týdne (22.) TOP 5 videoklipů týdne (22.)

interpret 2015 full


AVRIL LAVIGNE PĚJE MEZI SVÍČKAMI

Kanadská rockerka jakoby už nechtěla být tou potřeštěnou dívkou s centimetrovou vrstvou make-upu. Ve skladbě Give You What You Like působí vážně a dospěle. I videoklip k této písni svou atmosférou potvrzuje fakt, že nastal čas, abychom Avril začali brát zcela vážně. 

V roce 2013 vydala Avril eponymní album, na kterém můžeme právě singl Give You What You Like najít. Jednou z kontroverzních částí desky byla skladba Hello Kitty, kterou chtěla oslovit převážně japonské fanoušky, avšak sklidila za ní nikterak pozitivní ohlas.



KAPELA FROM BROJÍ PROTI KYBERŠIKANĚ


Téma šikany na sociálních sítích a internetu obecně je velmi horké téma a skupina FROM jej zpracovala v novém klipu. Vizuál vypráví o neoblíbené mladé dívce, jež se nechá zlákat anonymním ctitelem, kterému pak neposílá své intimní fotografie. Její naivita, že ji přece jen někdo má rád, však má tragické následky.

Skladbu V síti produkoval Brit Jay Reynolds a v jejím vizuála si zahrál Karel Heřmánek ml. a rapperka Sharkass. Kapela FROM slavila úspěch jejich prvním singlem Nebe. Aktuálně kluci pracují na jejich debutové desce, která by měla vyjít letos na jaře.



STYLOVĚ SNOVÁ TAYLOR SWIFT


Taylor Swift má na svědomí již třetí videoklip z aktuální desky 1989. V něm se tentokrát zaměřila na téměř snovou atmosféru. Celý příběh je o jakémsi muži z minulosti, který dle jejích slov je jako James Dean. Jednotlivé střípky z klipu pak nakonec dají dohromady ucelený příběh jedné lásky.

Turné k desce 1989 započne v květnu. Taylor Swift navštíví USA, Irsko, Velkou Británii nebo i Japonsko. Nejbližší koncert bude 20. června v německém Kolíně nad Rýnem. Na turné ji doprovodí australský zpěvák Vance Joy nebo kapela HAIM.

 


FLORENCE+THE MACHINE SVLÉKLI ZPĚVAČKU

V prvním singlu z avizované desky zpívá Florence Welsch o tom, když to ve vztahu mezi mužem a ženou zrovna dvakrát neklape. Videoklip je sugestivní a syrový až na dřeň. Místy je až člověk na pochybách z toho, zda li zpěvačka šílenost jen hraje. Celou atmosféru jen podtrhnou scény, kdy odhodila svůj svršek.

Třetí připravovaná deska, která ponese název How Big, How Blue, How Beautiful vyjde 1. června. Podle samotné zpěvačky bude nové album tematicky zaměřeno na to, jak žít a jak milovat na místo, abychom z něj utíkali.


IMAGINE DRAGONS ZHUDEBNILI OBRAZY


Hlavní inspirací pro vizuální podklad ke skladbě Shots jsou obrazy amerického surrealistického malíře Tima Cantora. Imagine Dragons jim vdechli život a dopadlo to nanejvýš efektně. Je tak možno vidět slizké hady, kteří se tajemně plazí po plátnech, nebo éterické tanečnice se smyslný pohyby za jemného měsíčního svitu.

Singl Shots se nachází na desce Smoke + Mirrors, která oficiálně vychází právě dnes 17. února. Na nahrávání této desky si odskakovali během loňského turné a nebude lehké navázat na úspěch jejich debutu Night Visions.

 

text: David Stoklas

 


interpret 2015 top

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít