Monika Načeva, jak ji neznáte: experimentálně i akusticky

Vydáno 18.01.2012 | autor: redakce

V sobotu 11. února vystoupí v pražském KC Vltavská Monika Načeva se svým nejnovějším projektem. Doprovodí ji kytarista a písničkář Justin Lavash, společně zahrají písně ve speciálních aranžích.

Monika Načeva, jak ji neznáte: experimentálně i akusticky Monika Načeva, jak ji neznáte: experimentálně i akusticky

naceva_vltavskaNávštěvníci koncertu se mohou těšit na akustické provedení vybraných písniček z pěti alb Načevy, na instrumentální doprovod Lavashe a také na jeho autorské písně, které se doplňují s poetikou textů Jáchyma Topola. Společná vystoupení jsou založena na vzájemném vnímání a improvizaci.

Načeva na Lavashovi oceňuje jeho styl hry na kytaru, který je citlivý ke zpěvu a zároveň velice inspirativní. Jeho hru přirovnává k živelné řece, která se divoce přelévá přes kameny a hledá si svou vlastní cestu.


Monika Načeva
odstartovala svoji kariéru v roce 1994 albem Možnosti tu sou... ve spolupráci s producentem a autorem většiny písní Michalem Pavlíčkem, se kterým spolupracuje aktivně dodnes.

Justin Lavash získal v posledních dvou letech spoustu pozitivních ohlasů na koncertech po České republice, Francii, Německu a Velké Británii. Kritika oceňuje jeho instrumentální zručnost, charismatický soulový hlas a především cit pro skládání.



TZ, mp

zavřít