Žebřík 2007 Loap Awards startuje!

Vydáno 15.01.2008 | autor: redakce

Již do svého 16. ročníku vstoupily prestižní hudební ceny Žebřík. První kolo čtenářské ankety Žebřík 2007 Loap Awards probíhá od 1. do 31. ledna.

Žebřík 2007 Loap Awards startuje! Žebřík 2007 Loap Awards startuje!

V prvním kole lze hlasovat formou SMS nebo prostřednictvím anketního lístku na serveru iREPORT.cz. Z lednového hlasování vzejde pět nominovaných v každé z jedenácti kategoriích. Nominace budou zveřejněny 1. února na www.ireport.cz. O definitivních výsledcích pak fanoušci hudby rozhodnou ve druhém kole formou SMS, které potrvá do 29. února. Žebřík 2007 Loap Awards je anketa česko-slovenská. V její domácí části lze uvádět i zahraniční umělce dlouhodobě působící v ČR a SR. Hlasuje se v kategoriích Skupina, Album, Skladba, Videoklip, Zpěvák, Zpěvačka, DJ, Objev, Hudební DVD, Film a také v jediné záporné kategorii Průser roku.



Stejné kategorie platí i pro zahraniční část ankety, ta však nebude zúžena nominacemi a je v ní možné libovolně hlasovat od 1. ledna do 29. února. Hlasy budou slosovány o atraktivní ceny partnerů Žebřík 2007 Loap Awards (telefony, letenky, sportovní oblečení Loap, energetické nápoje, pivo, vstupenky na vyhlášení Žebříku…) Slavnostní vyhlášení cen Žebřík 2007 Loap Awards proběhne v pátek 7. března od 20 hodin v Domě kultury Inwest v Plzni. Podle slov Jardy Hudce z pořádajícího magazínu REPORT budou znovu oceněni první tři v každé kategorii.



Tohle je jedna ze specialit Žebříku, která dělá vyhlášení cen ještě zajímavější, ceny udělíme nejen vítězům, ale i kapelám a interpretům na druhém a třetím místě. Novelizované kategorie se loni osvědčily, a tak není důvod je měnit. Zachovali jsme samozřejmě i obávaný Průser roku, jeho výsledky ale pochopitelně pouze oznámíme.



Vítězové převezmou originální sošky renomovaného výtvarníka Václava Česáka, zvané Tančící „R“. Během pětihodinového programu se koncertně představí např. Monkey Business, Chinaski, Vypsaná fixa, Sunshine a další. Moderátorem večera bude jako každoročně režisér Zdeněk Suchý. Druhá scéna bude ve znamení nejlepšího českého hiphopu (s mezinárodní účastí). Bohatý program nabídne také after party ve vyhlášeném plzeňském klubu Buena Vista.

Další info najdete v REPORTu 1-2/08 (vychází 19. 1.), který navíc obsahuje DVD Žebřík 2006 a nominační CD Best Of 2007.
zavřít