HIP HOP NA ŽEBŘÍKU 2007

Vydáno 08.02.2008 | autor: redakce

Letošní již 16. ročník prestižních hudebních cen Žebřík proběhne 7. března v Plzni a opět nebude chybět oblíbená hip hop stage, na které vystoupí DJ Wich feat. Nironic, Marpo a DJ Enemy.

HIP HOP NA ŽEBŘÍKU 2007 HIP HOP NA ŽEBŘÍKU 2007

Vyhlášení cen ŽEBŘÍK 2007 LOAP AWARDS proběhne v pětihodinovém ceremoniálu, který moderuje režisér Zdeněk Suchý, a mimo jiné nabídne i koncerty špiček českého hip hopu.

DJe Wiche netřeba detailně představovat, protože se stal synonymem pro český a potažmo celý středoevropský hip hop. Jeho beaty najdete na deskách Kontrafakt, PSH, LA4, ale není tajemstvím, že pražský producent tíhne hlavně ke spolupráci s americkými hvězdami.

Odrazovým můstkem mu proto byl projekt s newyorským rapperem Nironicem, bývalým leaderem Cherry Hill a The Regime. Společně vydali album The Chronicles Of a Nomad, které fanoušci přijali s nadšením, ale jehož potenciál mohli naplno ocenit až při koncertech. Nironicův živelný projev a „Máňova“ vybroušená produkce patří k tomu nejlepšímu, co lze na českých prknech, jež znamenají hip hop, letos vidět a slyšet.
Wich je mimochodem jedním z nominovaných – na cenu aspiruje v kategorii DJ roku a spolu s Indym v kategorii Hudební DVD roku.

Marpo o sobě v roce 2006 prohlásil, že ho někteří lidi nemají v lásce, protože je novej. Za tu dobu se ale spousta věcí změnila a z undergroundového rappera, který dříve hojně spolupracoval s Gipsym, vyrostl zdravě sebevědomý a cílevědomý MC.
Marpo debutoval v roce 2005 albem Původ umění, které odstartovalo historicky první beef mezi českými rappery a de facto rozdělilo hiphopovou scénu na dva nesmiřitelné tábory. O rok později vydal desku Marpokalypsa, na níž si vyzkoušel i netradiční postupy, ale svým posledním počinem Rapstar se opět navrací k tradičním battle rýmům. Časopis REPORT dokonce pasoval Rapstar na nejtanečnější album českého hip hopu. Podíl na tom má zahraniční spolupráce s finským producentem Kfiedem a zdravá naštvanost, kterou Marpo čerpá ze svého oblíbeného sportu: „Miluju thajský box.“
Marpa na plzeňském koncertě doprovodí MC Wohnout a DJ Acme.

Mezi koncerty bude roztáčet gramofony vyhlášený party DJ Enemy.
Na hlavním pódiu pak v průběhu večera vystoupí např. Vypsaná fixa, Sunshine, Chinaski nebo Monkey Business.

Vstupenky jsou v prodeji za 249 Kč v síti Ticketportal.

After party s hvězdami Žebříku poběží od půlnoci ve vyhlášeném plzeňském klubu Buena Vista, kde bude znít oldskool rap a funk, který budou servírovat DJs Friky a Robot.

Další info najdete na www.ireport.cz nebo v aktuálním REPORTu 1-2/08, který navíc obsahuje rekapitulační CD Soundczech - Best Of 2007.

Generálním partnerem Žebříku jsou České dráhy. Titulárním partnerem je značka Loap. Hlavními partnery jsou Vltava Stores, Semtex a pivo Pardál.

Odkazy:
zavřít