Danger Mouse: producent Gorillaz a U2 vydá v květnu „westernovou“ desku

Vydáno 24.03.2011 | autor: PR

Brian Joseph Burton alias Danger Mouse se proslavil "pirátským" vydáním nahrávky, na které propojil útržky z bílého alba The Beatles a černého alba rappera Jay-Zho. Na půlku května chystá sólovku, kde se objeví např. Norah Jones nebo Jack White.

Danger Mouse: producent Gorillaz a U2 vydá v květnu „westernovou“ desku Danger Mouse: producent Gorillaz a U2 vydá v květnu „westernovou“ desku

dangermouse-romeDanger Mouse: pohoda po italsku Danger Mouse spolupracoval s Gorillaz (produkoval druhé album Demon Days) nebo s Beckem (produkce desky Modern Guilt). Kromě toho se "činil" i jako hudebník, ať už v projektu Gnarls Barkley nebo jako součást skupiny Broken Bells.

S tajemným streetartovým grafikem Banksym si vystřelil z popové ikony Paris Hilton, spolupracoval s Damonem Albarnem na projektu The Good, The Bad & The Queen a nedávno vydal společnou nahrávku Dark Night Of The Soul s Davidem Lynchem a kapelou Sparklehorse.

Letos obdržel Grammy jako nejlepší producent roku 2010 a dokončuje desku se slavnými U2.

Novinka Rome má být silně ovlivněna tradičními spaghetti westerny a muzikou soundtrackového krále Ennia Morriconeho. Podíleli se na ni také hvězdní hosté - v několika skladbách tu zpívají Norah Jones a Jack White (ex-White Stripes). Rome vyjde v polovině května.


zdroj: EMI, mp

zavřít