Lady Gaga novým klipem pobouřila církve, oslavuje Jidáše

Vydáno 11.04.2011 | autor: redakce

Videoklip Judas (česky Jidáš) bude mít oficiální premiéru 19. dubna, ale už teď se proti němu zvedla tsunami kritiky ze stran náboženských skupin.

Lady Gaga novým klipem pobouřila církve, oslavuje Jidáše Lady Gaga novým klipem pobouřila církve, oslavuje Jidáše

lady gaga_judasLady Gaga umí šokovat. Důkazem je nový videoklip, ve kterém má ztělesnit Máří Magdalénu. Herec Norman Reedus si zahraje Jidáše. Informaci přinesl deník The Sun.

Proti videoklipu, který se na internetu objeví až 19.dubna, se bouří hlavně náboženské organizace. Nelíbí se jim, že Lady Gaga hraje významnou biblickou postavu, ale „vydýchat" nemůžou ani závěrečné poselství videa. Lady Gaga totiž v závěru klipu Judas říká: „Jidáš přichází." A vyzve k revoluci.

 

K celé věci se vyjádřila i náboženská organizace Katolická liga (The Catholic League: For Religious And Civil Rights), která celou věc bere jako velmi nešťastnou vzhledem k blížícím se Velikonocím. „Někteří lidé mají talent, a pak je tady Lady Gaga," řekl prezident spolku Bill Donahue a dodal, že nejde vzhledem k blížícím se křesťanským svátkům o náhodu a za vším stojí snaha zpěvačky upoutat na sebe pozornost.  

Emoce vzbudil už předchozí singl Lady Gaga Born This Way. V Malajsii byl zcenzurován kvůli homosexuálním textům, které byly v rozporu s tamní legislativou. Ta propagaci homosexuality zakazuje. 


mp

zavřít