A Banquet si nehrají na šťastné konce, v novém klipu nechají zemřít zpěváka

Vydáno 10.05.2011 | autor: redakce

Kapela A Banquet momentálně brázdí české i zahraniční luhy a háje v rámci svého turné Let´s Break The Monotony, jehož českým vrcholem bude 16. května koncert v pražském Lucerna Music Baru.

A Banquet si nehrají na šťastné konce, v novém klipu nechají zemřít zpěváka A Banquet si nehrají na šťastné konce, v novém klipu nechají zemřít zpěváka

a-banquet-promo-2011-by-marian-sicko-2
Chlapci ale nezaháleli ani před turné, a tak nyní mohou představit svůj úplně první videoklip k písni Freeze To Caress, který natáčel doslova mezinárodní štáb: režie se ujal Holanďan Patrick Carelsz, kameru obstaral Tim Spreng Německa a při natáčení kapele velmi pomohla také Olga PavlovaRuska spolu s dalšími asistenty z Indie a Mexika. Do postprodukce se zapojil také islandský editor Hrafn Jonsson. Jediné dvě Češky, které se v týmu objevily, byly maskérka Táňa Havlíčková a modelka Karolína Machová. „Byl to dost složitý a zdlouhavý proces, který nás všechny stihl totálně vyčerpat. Začalo to tím, že jsme na internetu rozhodili sítě, zapojili jsme naše fanoušky, aby nám doporučili lidi, lokace nebo nápady na klip,“ vypráví frontman A Banquet Mathieu.

Složité však nebyly jen přípravy, ale i samotné natáčení. „Bylo to opravdu náročné, začali jsme někdy kolem čtvrté odpoledne a končili kolem čtvrté hodiny ráno, točili jsme na různých místech v areálu zámku, např. v přilehlé aleji, pak starém pivovarnickém sklepě vtesaném do skály nebo v úžasném hlavním elipsovitém sále. Většina klipu se natáčela v noci, tudíž bylo velmi pracné všechno dobře nasvítit a připravit, ale stojí to za to!“ slibuje kapela.

Režisér Patrick Carlesz přiznává, že krom hudby A Banquet ho inspiroval i styl kapely. „ Já miluju malby, a když jsem viděl promo fotky A Banquet, viděl jsem takový obraz zchátralého zámku, aleje, nějaké staré zaprášené věci... Velmi mě inspiruje pak místo samotné, a tak tomu bylo při točení tohoto videa,“ říká Carlesz, u něhož šlo stejně jako u kapely o první videoklip. „Byla to rozhodně zkušenost, protože se jednalo o moje první hudební video. Vyprávět obrazem příběh, který už byl napsán písní samotnou, není vůbec snadné. Určitě to byla zkušenost i z hlediska vedení mezinárodního týmu. Natáčení šlo pomalu, ale chtěli jsme z toho dostat to nejlepší!!

A Banquet si na jarní měsíce naplánovali nabité turné a názvem Let´s Break The Monotony, během kterého krom řady českých měst zavítali i na Slovensko a do Polska. Vrcholem české části tour bude bezesporu jejích koncert v pražském Lucerna Music Baru, kam si přizvali i  dva zahraniční hosty.  Z Británie přijedou The Feud, parta, která si ČR velmi oblíbila a se kterou A Banquet spolupracovali už na podzim 2010, a ze Slovenska dorazí The Swan Bride, nejuznávanější indie skupina našich východních sousedů.


 
text: map 

 
zavřít