Slovenský den v Praze: Misha, Robo Papp, Bystrík a Denis Lacho

Vydáno 16.05.2011 | autor: redakce

Slováků studuje a pracuje v České republice opravdu hodně. Asi nejvíce jich žije v Praze. A i když je to už více než osmnáct let, kdy se rozpadlo Československo, obyvatelé obou zemí mají k sobě stále velmi blízko. Spojuje je také láska ke stejné muzice. V sobotu 21. května se v pražském klubu Hard Rock Cafe uskuteční Slovenský den vol. 1, kde vystoupí slovenští zpěváci Misha, Robo Papp, Peter Adamov, Lucia Šoralová, Bystrík a Denis Lacho.

Slovenský den v Praze: Misha, Robo Papp, Bystrík a Denis Lacho Slovenský den v Praze: Misha, Robo Papp, Bystrík a Denis Lacho

plakat_slovensky den_300Slovenský den vol. 1Nejzářivější hvězdou sobotního večera bude zpěvačka Misha. Tu na koncertní prkna dostalo vítězství v soutěži CocaCola Popstar v roce 2002. Díky tomu mohla nahrát album Colors In My Life, ze kterého vzešly hity Náladu mi dvíhaš a Druhá. Od té doby Misha vydala desky Misha, 13000x a na sklonku minulého roku Ako nikdy predtým. Zpěvačka získala pozitivní hodnocení jak od hudební kritiky, o čemž svědčí čtyři ceny Aurel, tak od široké veřejnosti, díky které vyhrála ankety Slávik a OTO (Osobnost Televiznej Obrazovky).


Recenzi desky Ako nikdy predtým si přečtěte zde.


Misha ve své kariéře nazpívala i několik duetů s Robem Pappem, jenž v sobotu na podiu Hard Rock Cafe také vstoupí, a se kterým ho seznámila legenda československého popu Dara Rolins. Oba si vybrala jako hosty na What's My Name Tour. Robo Papp debutoval v roce 2000 a hned získal cenu Aurel jako objev roku. Ve své diskografii má desky Robo Papp, Hlava dole, R'n'P a Čarovný dom. Na Slovensku je velmi populární jeho píseň k renomované televizní show Miliónový tanec.

Rozhovor s Robem Pappem si přečtěte zde. 

Zpěvačka Misha nazpívala duet (Len tak) i s dalším učinkujícím, a to s Peterem Adamovem, který je také vítězem soutěže CocaCola Popstar. Úspěch mu přineslo album Keď... se singly Nechcem od Teba újsť a Cesta na juh. Peter Adamov má zkušenosti s muzikálem a operou.

misha_roboMisha a Robo Papp na Slávikovi 2010Dalším vítězem soutěže CocaCola Popstar, který vrámci Slovenského dne v Hard Rock Cafe zahraje je zpěvák Bystrík. Vydal desky Mám, čo som chcel, Len ty a ja a nejnovější Bublifuk. V současné době společně s Robem Pappem občas vystupují pod značkou Charomeliroo (čti Čaro melíru) a dělají si legraci z popu.

Českému publiku je dobře známá Lucia Šoralová. Alternovala Lucii Bílou a Báru Basikovou v muzikálu Johanka z Arku, později se stala součástí projektu Requiem a muzikálu Daniela Landy Tajemství. Sólově natočila desky Zblízka a Púšť.

Nejmladším Slovákem vystupujícím v Praze bude loňský finalista prvního ročníku Česko Slovensko hledá SuperStar Denis Lacho. Za krátkou dobu stihl natočit videoklip ke svému prvnímu singlu Stromy budú rást a v současné době v Dolních Bojanovicích na Moravě finišuje práce na debutovém albu.


dm

zavřít