Český YouTube Fest: vítěze z finální devítky teď vyberete vy!

Vydáno 18.05.2011 | autor: PR

Český YouTube Fest, pořádaný hudebním magazínem iREPORT a Ochranným svazem autorským (OSA) ve spolupráci se společností Google, dnes otevírá galerii devíti nejlepších soutěžních videí, které ze stovek klipů českých hudebníků vybrala odborná porota v čele s Xindlem X. Uživatelé budou moci pro vítěze hlasovat v období od 18. května do 7. června. Interpret, který získá největší počet hlasů od uživatelů YouTube, dostane příležitost vyrazit na letní festivaly a podniknout své vlastní podzimní turné.

Český YouTube Fest: vítěze z finální devítky teď vyberete vy! Český YouTube Fest: vítěze z finální devítky teď vyberete vy!

yout_tube_xindl_topOdborná porota, v níž zasedl Xindl X, Kryštof Michal ze skupiny Support Lesbiens, Lukáš Paulů za Ochranný svaz autorský (manažer PR a komunikace) a Jarda Hudec z hudebního magazínu iREPORT.cz, měla nelehký úkol vybrat během necelých deseti dní devítku finálových příspěvků z více než 600 klipů, které byly do soutěže poslány a významně obohatili český obsah na video portálu YouTube. Celkem se zúčastnilo několik set zpěváků a skupin, kteří mnohdy nezůstali jen u jednoho příspěvku s originálně poskládanou hudbou a českým textem.

Kryštof Michal, frontman skupiny Support Lesbiens a člen poroty, dodává: „Kapela by měla být sehraná, mít osobní invenci a především hrát. Potenciál kapely se totiž pozná právě na živém koncertě. Tam poznáte, co v ní je. Některé vyjdou na pódium a nijak to netáhne, jiné vám „utrhnou hlavu", jak hrají úžasně. To jsou parametry, které dělají dobrou kapelu."

Mám radost, že dorazily nejen dobré písně, ale že byly většinou opatřeny i kvalitním videoklipem. A pak že se v Čechách dobré klipy netočí! Finálová devítka je hodně pestrá. Na své si přijdou jak ti, kteří hledají profesionální přístup, tak ti, pro které je důležitější originalita. Bude těžké z téhle devítky vybrat jednoho. Naštěstí tahle práce už není na nás ale na vás. Tak se nenechejte pobízet a vyberte si svého vítěze," komentuje rozhodnutí poroty její předseda Xindl X.

support lesbiens krystof michal foto ester starmanZ devíti vybraných kapel budou mít tři finalisté získající od uživatelů YouTube nejvíce hlasů možnost nahrát vlastní videoklip, který bude zároveň promován na YouTube. Celkový vítěz si zahraje na populárních letních festivalech Jam Rock Festival, Prague City Festival a Sázavafest. Získá také účast na workshopu pro nové talenty a jedinečnou nabídku svého vlastního podzimního turné od agentury Championship Music, která spolupracuje i s Xindlem X. Vítězný singl bude navíc zařazen do komunikace s dramaturgy rádií.

Během prvního měsíce, kdy na kanál Českého YouTube Festu nahrávali muzikanti své příspěvky, se těšil značné pozornosti. Jen za tři týdny byl kanál zhlédnut téměř 132 000 fanoušky hudby a téměř 300 z nich se přihlásilo k odběru tohoto kanálu. Celkem si kanál vysloužil přes 120 zajímavých komentářů od pozorovatelů. Za poslední měsíc se kanál Českého YouTube Festu stal 21. nejsledovanějším a několikrát se dokonce probojoval i do TOP 10.


Finálová videa (v abecedním pořadí)
1. BTnJ - Na posedu
2. Flattus - Timeout
3. Hromosvod - Tanečnice
4. Jaromír 99 & The Bombers - Láska
5. Kofe in - Kladu tě na vodu
6. My3 - Za 5 minut 12
7. Obří broskev - Opilí a smutný
8. Ostrov - Tracy Donowan
9. Poslední výstřel - Checkni dobrotu

Od této chvíle tedy mohou uživatelé YouTube hlasovat pro své favority a to až do 7. června, a to na tomto odkazu. O dva dny později, při slavnostním udílení Výročních cen OSA 2010, budou vyhlášeni tři nejlepší interpreti, kteří dostali od uživatelů YouTube nejvíce hlasů. Vítězi bude nabídnuta vlastní koncertní šňůra a také možnost zahrát si na partnerských letních festivalech.

zdroj: TZ, mp


zavřít