Steve Walsh, kytarista Norah Jones, hraje s českými jazzmany

Vydáno 22.05.2011 | autor: PR

Americký kytarista a producent Steve Walsh, který má na svém kontě spolupráci se zpěvačkou Norah Jones, předním kontrabasistou Viktorem Kraussem nebo all-stars seskupením The Brooklyn Boogaloo Blowout nahrává v nouzovském studiu Sono první sólové album s předními českými jazzovými hudebníky: varhaníkem Janem Kořínkem, bubeníkem Danielem Šoltisem a Tomášem Liškou na kontrabas.

Steve Walsh, kytarista Norah Jones, hraje s českými jazzmany Steve Walsh, kytarista Norah Jones, hraje s českými jazzmany

steve walshNahrávka vyjde na podzim na prestižním labelu Animal Music. Ze studia si kapela v úterý „odskočí" zahrát koncert do pražského klubu Jazz Dock, kde Walshův autorský materiál kapela poprvé představí naživo.

„Hudba, kterou posluchačům naservírujeme bude vycházet z jazzu, ale smícháme ji s country, blues a soul-jazzem šedesátých let. V některých písničkách posluchači uslyší southern funk, který odkazuje na memphiskou legendu Booker T and the MG's," popisuje Steve Walsh.

Američan Walsh udržuje kontakty s českou hudební scénou od roku 2004, kdy viděl v newyorském klubu Bitter End českou kapelu November 2nd, se kterou v posledních letech studiově i koncertně spolupracuje a je podepsaný pod jejich aktuální novinkou Night Walk with Me. Kromě toho se jako muzikant a spoluproducent podílel na úspěšném posledním albu Pavla Bobka Víc nehledám, které se natáčelo v americkém Nashvillu. V jeho studiu Union Street Recording mixoval také několik singlů pro Mira Žbirku a aktuálně produkuje novou nahrávku Roberta Křesťana a Druhé trávy.

Právě díky November 2nd se Walsh setkal s mladými jazzmany, kterými se obklopil. „Klávesista Jan Kořínek a bubeník Dano Šoltis hrají s November 2nd a Tomáše Lišku jsem potkal během českého turné s Viktorem Krausem. Jsou to všichni velmi talentovaní muzikanti, kteří zvládají hrát několik hudebních stylů. Odehrál jsem s nimi vloni jeden výjimečný koncert, kde si nás všiml vydavatel Petr Ostrouchov z labelu Animal Music a nabídl nám smlouvu," popisuje hudebník.



zdroj: TZ, dm
zavřít