Už jsme doma odehrají dvoutisící koncert a pokřtí DVD Jaro peklo podzim zima

Vydáno 27.05.2011 | autor: PR

Je to již jedenáct let, kdy pražská Delta hostila na svých prknech 1000. koncert skupiny Už jsme doma, nedlouho po jejích patnáctých narozeninách. Loni na podzim Už jsme doma oslavili 25 let a letos 31. května 2011 v Lucerna Music Baru přichází koncert dvoutisící.

Už jsme doma odehrají dvoutisící koncert a pokřtí DVD Jaro peklo podzim zima Už jsme doma odehrají dvoutisící koncert a pokřtí DVD Jaro peklo podzim zima

uzjsmedomaJak je u této skupiny zvykem při křtech a výročích, půjde opět o mimořádný koncert - s mimořádným hostem - tentokrát si UJD pozvali jednoho hosta z Francie - strhující "one-and-only-man" Monsieur Le Directeur. Druhý host je také velice neobvyklý:  velmi vzácně koncertující mužská skupina Ženy v původní sestavě.

Skupina Už jsme doma pochází z Teplic a své kořeny nikdy nezapomněla. Teplice jsou charakterizovány dvě hlavami na pomyslných tácech - hlavou patrona Teplic Jana Křtitele a hlavou prasete, opařeného v horkých pramenech. Dva tácy se tedy stanou symbolem i tohoto koncertu .

Na koncertě se pokřtí právě vydané DVD, které se jmenuje Jaro peklo podzim zima. Jde o první vydání toho filmu z roku 1995 (autor Václav Kučera). Jako bonusy jsou na tomto DVD další videa, dosud nepublikovaná - především film Teplice na talíři z roku 1991, dále videoklip Hollywood z roku 1993 a pak části 4 koncertů - Rockfest 1987, San Fransisco 1992, Petynka 1994 a Alkmaar (Holandsko) z roku 1997.

zdroj: TZ, dm

zavřít