Jeff Beck přiveze do Prahy muzikanty od Prince, Stinga a Beyoncé

Vydáno 20.06.2011 | autor: PR

Kytarista Jeff Beck, jenž svou hrou na kytaru inspiroval muzikanty jako Eric Clapton, Jimi Hendrix nebo Jimmy Page, si pro svoji českou premiéru 23. června v Praze přiveze zajímavou doprovodnou kapelu: baskytaristku od Prince, klávesistu od Stinga a bubeníka od Whitney Houston.

Jeff Beck přiveze do Prahy muzikanty od Prince, Stinga a Beyoncé Jeff Beck přiveze do Prahy muzikanty od Prince, Stinga a Beyoncé

jeff beck3Na baskytaru bude hrát Rhonda Smith, která doprovázela Prince na turné téměř jedno desetiletí. Její funkový feeling doplňuje neméně dobrý zpěv. Kromě Prince spolupracovala s mnoha význačnými hudebníky jako Beyoncé, George Clinton, Justin Timberlake, Little Richard a řadou dalších. V Kanadě získala ocenění Juno Award, místní ekvivalent Grammy.

Za bubny se při koncertu Jeffa Becka posadí Narada Michael Walden, který kromě vlastního hraní produkoval hity pro řadu dalších hvězd – Aretha Franklin, Ray Charles, Mariah Carey, Whitney Houston, George Michael, Barbara Streisand, Stevie Wonder a další. Sám je držitelem několika Grammy. Časopis Billboard ho zařadil do první desítky nejlepších producentů na světě. S Jeffem Beckem nahrál například album Wired a zúčastnil se celé řady jeho turné. Walden začínal ve formaci Mahavishnu Orchestra a kromě Becka koncertoval třeba s Weather Report.

Na klávesy Jeffa Becka doprovodí v Praze Jason Rebello, jehož talent rozpoznal již Wayne Shorter, který mu produkoval první album. V průběhu své kariéry sesbíral Rebello řadu prestižních jazzových ocenění – např. Pat Smythe Award nebo Perrier British Jazz Award. Kromě Jeffa Becka hrál například se Stingem, Gary Burtonem, Waynem Shorterem, Philem Collinsem, Peterem Gabrielem nebo Branfordem Marsallisem.

Tesla Arena na koncert Jeffa Becka nabídne speciální komornější uspořádání na šířku, kdy je pódium postaveno přímo proti hlavní tribuně.



zdroj: TZ, mp

zavřít