Jarek Nohavica: ze smrti Amy Winehouse je mi smutno

Vydáno 02.08.2011 | autor: redakce

Jarek Nohavica se v textu pro MF Dnes vyjádřil ke smrti Amy Winehouse. Z její ztráty je mu smutno, přesto zpěvačku nelituje.

Jarek Nohavica: ze smrti Amy Winehouse je mi smutno Jarek Nohavica: ze smrti Amy Winehouse je mi smutno

amy_okPísničkář se v článku, který vyšel v regionálním vydání MF Dnes a je dostupný na portálu iDnes.cz, zamýšlí nad životem Amy Winehouse a vztahuje její problémy s drogami a alkoholem i na sebe. „Kolikrát jsem přemýšlel, jak bych asi dopadl já ve svém alkoholickém období, kdybych žil v zemi a v časech, kdy by všechna ta drogová svinstva byla tak běžně dostupná jako dnes," píše Nohavica s tím, že by se z bludného kruhu návykových látek asi jen těžko vymotal.

Nad smrtí britské zpěvačky vyjádřil politování, ale rozhodně Amy nějak neglorifikuje. Celý text se nese v duchu „s čím zacházíš, s tím také scházíš" a Nohavicu ani nepřekvapuje symbolický věk, ve kterém zemřela (stejně jako např. Kurt Cobain, Jimi Hendrix nebo Janis Joplin). „Když do toho prostě kolem dvaceti spadneš, tak se za těch sedm roků doničíš zrovna tak akorát, abys mohl ve dvaceti sedmi buď z vlaku vystoupit, anebo odlétnout napořád."

Za vzorovou ukázku závislosti označil její slavný hit Rehab. „Je klasickou ukázkou toho, jak kecají všichni alkoholici, jen aby se obrnili před světem."

Amy Winehouse zemřela 23. července ve věku 27 let.



mp
zavřít