YOUNG GODS V OSTRAVĚ

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Legendární industrialisté THE YOUNG GODS se zjeví 31. května od 20 hod. v ostravském kubu Fabric. Koncert proběhne v rámci turné k 20. výročí existence tohoto švýcarského kultu.

YOUNG GODS V OSTRAVĚ YOUNG GODS V OSTRAVĚ

THE YOUNG GODS

Patří k nejvýraznějším představitelů světové elektronické hudby. Vznikli na rozhraní dvou epoch: zakladatele skupiny, zpěváka a kytaristu Franze Treichlera znudila roku 1982 post-punková nová vlna a začal experimentovat se samplerem. O tři roky později sestavil trio, které jako první spojilo zvukové samply s kytarovým rockem.



Debutové album produkoval bubeník newyorských Swans, britský týdeník Melody Maker je označil za album roku. Zvuk kapely byl kolizí punkrockové hysterie, evropské klasiky a industriálních hluků a vytvářel velkolepou a drásavou kakofonii. Young Gods se ale nikdy neomezovali jedním stylem - používali akordeon, natočili pozoruhodné coververze Kurta Weilla (album The Young Gods Play Kurt Weill, 1991) a vytvářeli ambientní zvukové krajiny (album Only Heaven, 1995).

I když Young Gods jsou nejznámější díky explozivním koncertům, na svém nedávném projektu Music for Artificial Clouds se vydali do říše snů, fantazie a ambientní hudby. Právě díky poslednímu projektu kapely s názvem Amazonia ambient project se vyrojily obavy, zda se jedná o opravdový koncert The Young Gods. 

Ostravský koncert bude explozivní zážitek, na jaký jste od The Young Gods zvyklí. Jedná se o vystoupení k 20. výročí kapely. Elektroničtí hlukoví teroristé ze Ženevy se vrací do Česka napravit svoji pověst explozivních koncertů, které berou dech! Jak už bylo řečeno, zapomeňte na poslední ambientní projekt z Amazonie, Young Gods jsou tu ve své plné originální síle, tak jak se proslavili.

Diskografie:
The Young Gods 1987
L´Eau Rouge 1989
Play Kurt Weill 1991
T.V.Sky 1992
Live Sky Tour 1993
Only Heaven 1995
Heaven Deconstruction 1996
Live Noumatrouff 1997
Second Nature 2000
Six Dew Points 2002
Music For Artifical Clouds 2004



www.younggods.com/
zavřít