Nejlepší punková kapela? Clash? Ramones? Green Day!

Vydáno 08.08.2011 | autor: redakce

Časopis Rolling Stone uspořádal anketu o nejlepší punkovou skupinu všech dob. Výsledky redakci zaskočily, Green Day za sebou totiž nechali velikány jako Sex Pistols, Iggyho Popa a the Stooges nebo The Clash.

Nejlepší punková kapela? Clash? Ramones? Green Day! Nejlepší punková kapela? Clash? Ramones? Green Day!

greenday_best_topfoto: Petr TibiPodle vyjádření časopisu hlasování do ankety neprobíhalo korektně, respektive podle očekávání organizátorů. Fan klub Green Day totiž zmobilizoval všechny komunikační kanály od webových stránek po Facebook a „doporučil" fanouškům amerického tria, aby pro kapelu hlasovali.

V době internetu se není čemu divit a uvědomují si to i v Rolling Stone. „Možná i samotní Green Day by se divili, že jsou výš než Ramones nebo The Clash, ale takový už je internet a nám nezbývá nic jiného než ctít výsledky," tvrdí Rolling Stone. „Teď si na to možná nikdo už nevzpomene, ale před deseti roky dokonce hráli jako předkapela Blink-182."

Za zlom redakce označila desku American Idiot a stejnojmenný rockový muzikál.
Green Day si to moc dobře uvědomují, a přestože muzikál letos v dubnu skončil, v produkci Toma Hankse vzniká i filmová adaptace. V té si titulní roli zahraje Billie Joe Armstrong.

Nejlepší punkové kapely všech dob podle čtenářů Rolling Stone, TOP 10:
1. Green Day
2. The Clash
3. The Ramones
4. Sex Pistols
5. Dead Kennedys
6. Iggy and the Stooges
7. Black Flag
8. Misfits
9. Social Distortion
10. Bad Brains



mp
 


greenday_best_top2
zavřít