RECENZE: Cavalera Conspiracy se rochní ve zběsilém thrashcoru

Vydáno 12.08.2011 | autor: redakce

S tříletým odstupem od debutu nabízejí zakladatelé a posléze odpadlíci Sepultury druhé album svého novodobého bratrského komplotu.

RECENZE: Cavalera Conspiracy se rochní ve zběsilém thrashcoru RECENZE: Cavalera Conspiracy se rochní ve zběsilém thrashcoru

cavaleracons
CAVALERA CONSPIRACY
BLUNT FORCE TRAUMA
Roadrunner Records
11 trax / 34:13 min

A jak jinak – Cavalerovci se rochní ve zběsilém thrash coru, pohříchu dosti jednotvárném. Agresivní atak strohých bicích a nabroušených plnotučných riffů tu a tam pročísne očistné Rizzovo kytarové sólo, leč techničtějších pasáží a překvapivých momentů album nabízí po málu.

Sláva čestným výjimkám typu Killing Inside. K odhalování dalších a dalších poutavých detailů je navíc třeba vydatné dávky trpělivosti a opakovaných poslechů. Alespoň zároveň lépe utkví poselství apelů, které Max Cavalera vyřvává uštěkaným rykem se širokou výrazovou škálou sahající od vzteklého tygra po hysterického pudla.

Bývalí průkopníci metalové progrese se zacyklili v kruhu, což dokonale karikuje závěr titulní skladby a zároveň celého alba. V porovnání s jejich dřívější vrcholnou formou poukazuje kolekce Blunt Force Trauma na vysychající invenci, třebaže v kontextu žánru jde zatím stále o lepší standard.

Daniel Folprecht
4/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít