Reggae vrchol sezóny se blíží, na Slovensku o víkendu proběhne Uprising

Vydáno 22.08.2011 | autor: redakce

Přední slovenský festival Uprising bude i letos zakončovat letní festivalovou sezónu dávkou toho nejlepšího z reggae, dancehallu, hiphopu, ska, dubu, dubstepu, jungle a latina. Akce proběhne od 26. do 27. srpna na Zlatých pískách v Bratislavě.

Reggae vrchol sezóny se blíží, na Slovensku o víkendu proběhne Uprising Reggae vrchol sezóny se blíží, na Slovensku o víkendu proběhne Uprising

uprising 2011 b poster
Mezi headlinery festivalu, který svým příznivcům otevře brány už počtvrté, patří německý zpěvák Gentleman, který pravidelně boduje se svými hity v hitparádách po celém světě.

Jamajka bude mít na festivalu více zástupců, ohnivé rytmy reggae přinese nejen Capleton a Lutan Fyah, ale i Perfect Giddimani a Burro Banton.

Až z dalekého Nového Zélandu přiletí maorská roots reggae kapela Katchafire.

I Evropa bude mít silné zastoupení, krom zmiňovaného Gentlemana vystoupí na akci General Levy, Foreign Beggars a Lady Chann z Velké Británie, Looptroop Rockers ze Švédska a Eastwest Rockers z Polska. Česko-slovenskou scénu budou hájit Prago Union, Oliver Lowe, AMO & Band či Medial Banana.

Mezi chystané novinky pro tento rok se řadí plánovaná čtvrtá stage. K už zaběhnuté Main Stage, Dancehall Stage a Mungo¨s Station tak tímto rokem přibude další DJská zóna věnovaná Ska, Balkan a World Music. Kompletní program najdene na webové stránce festivalu.

zdroj: TZ

zavřít