Čína zveřejnila seznam závadných songů, zákaz se nevyhnul Katy Perry nebo Lady Gaga

Vydáno 28.08.2011 | autor: redakce

Čínské ministerstvo kultury zveřejnilo seznam 100 závadných songů. Mezi nevyhovujícími interprety je Kylie Minogue, Katy Perry, Lady Gaga nebo Beyonce. Argumentem pro zákaz zmiňovaných interpretů je "národní kulturní bezpečnost".

Čína zveřejnila seznam závadných songů, zákaz se nevyhnul Katy Perry nebo Lady Gaga Čína zveřejnila seznam závadných songů, zákaz se nevyhnul Katy Perry nebo Lady Gaga

lady gaga_judasProblematickou se jeví například píseň od Katy Perry Last Friday Night (TGIF), kde zpěvačka zpívá o koupání bez plavek a o tom, jaké to je být opilý.

Ani texty Kylie Minogue nejsou pro Čínu nezávadné. Největší problém představují songy All The Lovers Get Out Of My Way. Ty byly v zemi zakázány.

 Lady Gaga na zmiňovaném blacklistu samozřejmě také nemůže chybět. Objevuje se na něm hned šestkrát. Čínské úřady označili za velmi nevhodné písně z jejího posledního alba Born This Way. Konkrétně Judas, The Edge Of Glory, Hair, Marry The Night, Americano a Bloody Mary. 

Owl City neprošel s Honey And The Bee. Zákaz neminul ani americkou divu Beyonce a song Who Run The World (Girls). Z kapel zmiňme Backstreet Boys a jejich I Want It That Way, se kterým v Číně také nemají šanci. 

 Provozovatelé čínských internetových stránek musí nevhodné skladby smazat do 15. září.



Text: kofo 

zavřít