Už v sobotu startuje festival extrémních sportů Joyride

Vydáno 29.08.2011 | autor: redakce

Už 3. září se uskuteční v Bráníku osmý ročník populárního festivalu extrémních sportů Joyride. Festival chystá pro letošní ročník několik novinek ve sportovních kategoriích. Celý program uzavře večer vystoupení PSH a Eddie Stoilow.

Už v sobotu startuje festival extrémních sportů Joyride Už v sobotu startuje festival extrémních sportů Joyride


joyride2011 a1První novinkou bude Jetski Prague Open. Vůbec poprvé se v České republice pojede finále Evropského poháru závodu vodních skútrů. Návštěvníci JoyRidu tak uvidí naprostou evropskou špičku tohoto, v Česku nepříliš provozovaného, sportu. „Přijede 50 jezdců z celé Evropy, včetně těch opravdu nejlepších. Tolik zahraničních jezdců v České repulice nikdy nebylo, bude to nejlepší závod letošního roku,“ říká dvojnásobný mistr Evropy ve freestyle JetSki Václav „Iceman“ Žáček.

Další novinkou festivalu pak bude Bouldering. Tato lezecká disciplína prožívá v posledních letech velký rozvoj a tak nebude na JoyRidu chybět. Premiéru si odbude hned v podobě Mistrovství České republiky.

Stejně jako v předchozích letech se návštěvníci mohou těšit na bikeové disciplíny. Je připraven freestyle BMX contest, na němž přislíbili účast například Michael Beran nebo Ondra Šléz. Opět proběhne i biketrialový závod pod vedením několikanásobného mistra světa Pepy Dresslera a samozřejmě nebude chybět tradiční vrchol festivalu, kterým bývá každoročně freestyle motocross.

Milovníky tanečních disciplín určitě potěší, že se letos opět rozroste breakdance battle, na kterém se očekává účast několika desítek crew z celé Evropy.

Celý festival pak bude tradičně zakončen koncerty. Letošní JoyRide vyvrcholí vystoupením Eddie Stoilow a PSH.

Další informace naleznete na  stránkách festivalu Joyride. Vstupenky jsou již v prodeji v síti Ticketportal.

 Text: TZ, kofo




zavřít