Lenka Dusilová dokončuje čtvrté album, pomáhají i členové Toxique

Vydáno 29.09.2011 | autor: redakce

Lenka Dusilová v těchto dnech pracuje na nahrávce ve studiích SONO. Krom Beaty Hlavenkové se kterou jsou členkami Eternal Seekers jí dále pomáhají také členové skupiny Toxique. Album by mělo vyjít začátkem listopadu, živě jej zpěvačka přestaví 18. prosince v Divadle Archa.

Lenka Dusilová dokončuje čtvrté album, pomáhají i členové Toxique Lenka Dusilová dokončuje čtvrté album, pomáhají i členové Toxique


lenka_dusilovaV posledních třech letech jsme Lenku Dusilovou mohli slyšet v různých písničkářských polohách, nebo s úspěšnou kapelou Eternal Seekers či v divadelních projektech, vedle kterých se Lenka kontinuálně věnovala hledání nejvhodnějšího zvukového světa a tvůrčího týmu, který by slušel její vlastní sólové tvorbě. Tato etapa hledání dozrála.

V těchto dnech Lenka Dusilová pracuje na nahrávce ve studiích SONO v neobvyklém, ale logicky vykrystalizovaném obsazení, které má sloužit akusticko-elektronicky-organické podobě alba.

Kromě skladatelky a pianistky Beaty Hlavenkové, která je Lenčiným výrazným spojencem a hybatelem i v projektu Eternal Seekers (ve kterém koexistují společně s originálním kvartetem Clarinet Factory), se Lenka na připravovaném albu propojila ještě s producentským duem - Tin Soldiers. Tito dva džentlemani - Viliam Béreš (Lanugo, Infinite Quintet, MED) a Patrick Karpentski (S`aight, Ondřej Ruml) jsou členy a zvukovými tvůrci skupiny Toxique. Na konečném zvuku alba se podílí mistr zvuku Milan Cimfe.

Album by mělo vyjít začátkem listopadu a bude živě představeno na připravovaném klubovém turné. 18.12. Lenka Dusilová na speciálním a jediném koncertě v Praze pokřtí své nové album v Divadle Archa.

Text: TZ, kofo

zavřít