Liam Gallagher hovoří o návratu Oasis. Co na to říká jeho brácha?

Vydáno 21.10.2011 | autor: redakce

The Stone Roses možná nebudou jedinou legendární britpopovou kapelou, která letos ohlásí návrat. Liam Gallager pověděl časopisu Rolling Stone, že by se rád se svým bratrem Noelem usmířil, aby mohli podniknout turné k dvacátému výročí vydání alba (What's The Story) Morning Glory.

Liam Gallagher hovoří o návratu Oasis. Co na to říká jeho brácha? Liam Gallagher hovoří o návratu Oasis. Co na to říká jeho brácha?

noeliamLiam Gallagher časopisu Rolling Stone řekl: "V roce 2015, když se vy*ereme na naše tahanice, můžeme jet turné a zahrát k dvacetiletému výročí tohle album v jeho plném rozsahu."

V srpnovém rozhovoru Noel Gallagher řekl, že rozpad Oasis byl unáhleným rozhodnutím. "Mohli jsme si dát pauzu a nahrát další věci za pár let," řekl. "Myslím si, že v roce 2015, kdy bude dvacetileté výročí od našeho alba Morning Glory, bychom se možná mohli vrátit, zahrát jej celé a skončit a udělat tak tu největší věc vůbec. Ale teď je to takhle."

Oba bratři spolu stále nemluví, Liam však řekl, že Noelova prohlášení jej přinutila přemýšlet o možném turné. "On je ten, kdo o tom začal mluvit," říká Liam. "Myslím, že si ale nejdřív musí pořádně zkusit svoji sólovou cestu, aby zjistil, že bez svého bráchy prostě není tak dobrý. Musí na to přijít sám. Já jsem pro to, co říká - ale nešílím z toho. Pokud to nedopadne, je mi to celkem jedno, jsem štastný se svýma Beady Eye."

Během srpnového rozhovoru s Noelem se redaktor Rolling Stone zeptal, jak to tedy vidí s možným obnovením Oasis. "Liam řekl, že z té představy je mu na zvracení a nikdy se to nestane," řekl Noel. "K tomu nemám co dodat. Nepotřebuju žádný za*raný peníze, jen si myslím, že je škoda, že songy jako Champagne Supernova, Rock and Roll Star, The Importance of Being Idle a The Shock of the Lightning nezazní už nikdy naživo na velkém pódiu. Z toho je mi smutno. Peníze fakt nejsou to, o co by šlo."

Dál pokračoval: "Jsou kapely, které říkají, 'Nechceme se vracet zpátky. Měli bychom nahrát nové album.'Proč? Do hajzlu s vašima novýma deskama. Nikoho nebudou zajímat. Zahrajte k*rva ty starý. Třeba The Led Zeppelin 'Měli bysme udělat novou desku' Fakt? Protože to bude strašně skvělý, nemám pravdu? Zahrajte Who Lotta Love. Na ostatní se vykašlete."


Text: kofo


 liam_hp

zavřít