Evanescence s novým albem ovládli hudební trh v Americe

Vydáno 22.10.2011 | autor: redakce

Skupina okolo charismatické zpěvačky Amy Lee patří k nejoblíbenějším rockovým kapelám. Potvrdil to start eponymně nazvané novinky. Nic na tom nezměnila ani dlouhá pauza, která vydání aktuálního alba dělí od předchozí desky The Open Doors.

Evanescence s novým albem ovládli hudební trh v Americe Evanescence s novým albem ovládli hudební trh v Americe

evanescence top
Evanescence bodují i v dalších zemích světa – v Anglii, Švýcarsku a Rakousku jsou čtvrtí, v Německu nebo Austrálii pátí. V Čechách patří novému albu třetí příčka, což je pro Evanescene hned po Americe nejlepší umístění! Albu se daří i mezi digitálně šířenými tituly na iTunes (Kanada = 1. místo; Anglie, Itálie, Švýcarsko, Nový Zéland = 2. místo atd.).

„Co na to říct? Jsme nadšeni. Natočili jsme album, na které jsme pyšní, a teď se kocháme, jak letí. Vůbec jsme to nečekali, našim fanouškům jsme moc vděční ,“ okomentovala emotivně americké prvenství  zpěvačka Amy Lee. Kapela momentálně koncertuje v USA, koncem roku se přesune do Evropy, kde odehraje jedenáct vystoupení ve Francii, Německu a Anglii. Většina z nich je beznadějně vyprodaná.

Evanescence vydali nové album po dlouhých pěti letech. Producentem je Nick Raskulinecz, který v minulosti spolupracoval s Foo Fighters na albech One By One (2002) a In Your Honor (2005). Dále spolupracoval například se Stone Sour, Marylinem Mansonem, Alice In Chains, Deftones Velvet Revolver.



zdroj: TZ, nap, foto: archiv
 

 

zavřít