TRUTNOV S DOG EAT DOG I ŠTĚPÁNEM TURKEM

Vydáno 07.07.2009 | autor: redakce

Už jen týden zbývá do zahájení nejstaršího ze všech českých rockových festivalů. 18. léto východočeského Woodstocku, TRUTNOV OPEN AIR, se uskuteční v tamním areálu Na Bojišti 19. - 21. srpna.

TRUTNOV S DOG EAT DOG I ŠTĚPÁNEM TURKEM TRUTNOV S DOG EAT DOG I ŠTĚPÁNEM TURKEM

Pole zahraničních hvězd se rozrostlo o americkou „skejtovou“ partičku Dog Eat Dog. Své největší úspěchy sice žala v polovině devadesátých let, tehdy několikrát koncertovala i u nás. Je to s ní ovšem jako s vínem: čím starší, tím lepší. Momentálně se těší skvělé formě a nelze pochybovat o tom, že její vystoupení v Trutnově řádně procvičí těla diváků.

Další pozoruhodností budou The Wailers, které už v roce 1963 založil král reggae Bob Marley. V sestavě bude baskytarista a perkusionista Aston „Family Man“ Barrett, jenž je považován za jednoho z největších pamětníků vzniku reggae na Jamajce. Jestli někdo přesně ví, co chtěl kultovní rastaman Marley říct, pak právě The Wailers. V Trutnově to sdělí nahlas.



Platí i příjezd Alžířana Rachida Tahy, jenž mísí arabskou hudbu s popem, rockem, funky a v podstatě se vším, co mu přijde pod ruku. Navíc jej předchází pověst skvělé koncertní akvizice.

Mezi účinkující přibyli v posledních dnech také skupiny Vypsaná fixa, Bluesberry a Wohnout. Již avizovaný Malý taneční orchestr, který tvoří Tomáš Hanák a další lidé spojení s Divadlem Sklep, oznámil, že jeho galasupershow potrvá plné tři hodiny. Pro velký úspěch a osobitost byl pozván Štěpán Turek, vítěz superstarské Hvězdné pěchoty. Přijede se svou skupinou Discoheroes, s níž nedávno vydal album Stávka dýdžejů. Těšit se lze také na skupinu Buty, chilsko-německou formaci Senor Coconut, The Dhol Foundation (Indie, Velká Británie), Yat-Kha (Tuva), The Slackers (USA) a další.

Festival přináší i špatné zprávy. Momentálně je ohroženo vystoupení skupiny Dunumba. Jednoho z jejích bubeníků totiž policisté při nedávném zásahu na CzechTeku trefili slzným granátem do oka. Čeká ho složitá operace a není jisté, zda se včas uzdraví.

Celkově se představí na 170 účinkujících na 4 scénách. Pro nedočkavce je festivalový program nachystán už na středu 17. srpna do trutnovského klubu End a o den později ve čtvrtek, kdy se v rámci tzv. Freefestu bude hrát na všech čtyřech scénách kromě hlavní a nebude se vybírat vstupné.

www.festivaltrutnov.cz
zavřít