Jaromír Nohavica jako první Čech obdrží italskou cenu Premio Tenco

Vydáno 29.10.2011 | autor: redakce

Jaromír Nohavica se jako první z českých písničkářů stane nositelem italské ceny Premio Tenco. Ocenění mu bude předáno v sobotu 12. listopadu v rámci Festivalu autorských písní v San Remu v Itálii. Zařadí se tak mezi interprety zvučných jmen, k nimž patří například Jacques Brel, Donovan, Nick Cave, Bulat Okudžava nebo Leonard Cohen, kteří toto významné ocenění získali v minulosti.

Jaromír Nohavica jako první Čech obdrží italskou cenu Premio Tenco Jaromír Nohavica jako první Čech obdrží italskou cenu Premio Tenco

nohavica
Festival, který se uskuteční v San Remu na scéně divadla Ariston od 10. do 12. listopadu, nabídne v rámci svého 36. ročníku tři koncertní večery. Jaromír Nohavica osobně převezme cenu a vystoupí na závěrečném třetím večeru, kdy se představí i další dva autoři ocenění hlavní cenou letošního festivalu, Luciano Ligabue a Mauro Pagani.

Nohavica kromě zmíněného 12. listopadu zahraje italskému publiku i o den později, v neděli 13. listopadu v klubu La Scighera v Miláně.

Každoročně udělované ocenění Premio Tenco představuje významnou trofej pro písničkáře z celého světa. Od roku 1974, kdy na památku italského písničkáře Luigiho Tenca vznikl Club Tenco, se uděluje se autorům za jejich přispění autorské písni a za celoživotní dílo. Během festivalu jsou kromě hlavní ceny předávána ocenění i v dalších kategoriích, například pro mladé začínající písničkáře nebo za nejlepší italské album roku v kategorii autorských písní.

ks

zavřít