Členové Blur a Red Hot Chili Peppers v jedné kapele. Co vy na to?

Vydáno 01.11.2011 | autor: redakce

Frontman Blur Damon Albarn a basák Flea z Red Hot Chili Peppers založili další superkapelu. Dvojici doplnil ještě Albarnův kámoš z The Good, the Bad and The Queen, bubeník Tony Allen. Trojice si říká Rocketjuice and The Moon a během uplynulého víkendu se poprvé ukázala taky na pódiu. Výsledek si teď můžete poslechnout.

Členové Blur a Red Hot Chili Peppers v jedné kapele. Co vy na to? Členové Blur a Red Hot Chili Peppers v jedné kapele. Co vy na to?

damon-albarn-portraitNová superkapela zveřejnila na kanálu YouTube hned sedm živých nahrávek, které zaznamenala během koncertu ve francouzském Marseille. Najdete mezi nimi také osmi a půl minutovou skladbu Here We Go.

Rocketjuice and The Moon je projektem tří skvělých muzikantů. Prvním je Flea z Red Hot Chili Peppers, dalším Damon Albarn (Blur, Gorillaz; The Good, the Bad and the Queen) a posledním Tony Allen (Fela Kuti; The Good, the Bad and the Queen).

Flea
dal navíc před nedávnem s Thomem Yorkem z Radiohead dohromady kapelu Atoms For Peace, která chystá debutovou nahrávku.

Svoji koncertní premiéru si trojice Rocketjuice and The Moon užila tento víkend během několika koncertů po Evropě. První koncert se odehrál 29. října v Londýně, druhý o den později v už zmiňovaném Marseille.

Damon Albarn
vysvětlil jejich podivný název :“Někdo v Lagosu (největší město Nigérie - pozn. redakce) dělal návrh na rukáv a pojmenoval ho takhle. To se mi líbilo. Vybrat název pro kapelu je vždycky ošidné.“

Eponymní debutové album Rocketjuice and the Moon má vyjít v příštím roce. Termín vydání bude teprve zveřejněn.

Rocketjuice and the Moon - Here We Go

 

Rocketjuice and the Moon - Red Skies
 

Rocketjuice and the Moon - Put It Out

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít