Soubor Cirque du Soleil vytvořil představení s hity Michaela Jacksona

Vydáno 02.11.2011 | autor: redakce

Slavná kanadská umělecká skupina Cirque du Soleil uvádí novou show inspirovanou hudbou Michaela Jacksona. Premiéra vystoupení nazvaného Michael Jackson: The Immortal World Tour se uskutečnila v polovině října v Detroitu. Písně, které jsou součástí představení, například Beat It, Thriller nebo Human Nature, vyjdou na albu Michael Jackson: The Immortal 21. listopadu. Projekt připravoval uznávaný hudební designer Kevin Antunes.

Soubor Cirque du Soleil vytvořil představení s hity Michaela Jacksona Soubor Cirque du Soleil vytvořil představení s hity Michaela Jacksona

jackson-immortal
Kevin Antunes strávil více než rok ve studiu, aby svěžím a tvůrčím přístupem uchopil přes 40 Jacksonových hitů a sestavil kompilaci, která umožní posluchačům zaposlouchat se do hudby Michaela Jacksona ze zcela nového úhlu. Zároveň zachová sílu legendárních písniček, včetně Michaelova charakteristického a nezaměnitelného hlasu.

"Michaelovo dědictví coby největšího hudebníka a tanečníka naší doby inspiruje více než dokážeme popsat slovy. Od začátku bylo naprosto jasné, že Michaelův hlas a hudební cítění obecně bylo základním zdrojem kreativní energie, která celý projekt táhla kupředu. Jak ve studiu, tak na pódiu je Michaelův hlas naprosto jedinečný a v aranžích Immortal je velmi výrazný. Projekt byl vytvořen s láskou a respektem k Michaelově hudbě, rodině i milionům fanoušků po celém světě," uvedl Antunes.

Cirque du Soleil ve dvouhodinové show kombinuje akrobatická vystoupení, pestré kostýmy a vizuální efekty s Jacksonovou hudbou.

Výdělky krále popu, který zemřel v 50 letech, ukazují, že jeho sláva nebledne. Druhý rok za sebou vévodí seznamu nejlépe vydělávajících mrtvých celebrit, které sestavil časopis Forbes. Za uplynulých 12 měsíců jeho výdělek činil 170 milionů dolarů. Nová show Michael Jackson: The Immortal World Tour inspirovaná Jacksonovou hudbou včetně zisku z chystaného alba může jeho výdělky ještě zvýšit.



ks
zavřít