Eggnoise po třech albech končí, přijďte se s nimi rozloučit

Vydáno 13.11.2011 | autor: redakce

Eggnoise jako sedmičlenná formace končí. Poslední koncert se uskuteční v pražském Paláci Akropolis. Dvě duše kapely – autoři Ondra Kopička a Ondřej Galuška budou i nadále spolupracovat. Kapela vydala během své existence tři alba: What A World, Albumen a Yolk.

Eggnoise po třech albech končí, přijďte se s nimi rozloučit Eggnoise po třech albech končí, přijďte se s nimi rozloučit

eggnoisePražští Eggnoise, sedmičlenná punk-jazzová a swing-popová skupina oznámila po 17 letech existence konec činnosti. Nadcházející koncert v pražském Paláci Akropolis bude posledním koncertem v plné sestavě. Oba autoři - Ondřej Galuška a Ondra Kopička se rozhodli nadále vystupovat i nahrávat spolu, vzdají se ale velké kapely.

Skupina zanechala tři alba: What a World (2003) s nominací na cenu Anděl 2003 v kategorii jazz&blues,  Albumen (2007) s třemi nominacemi na největších nezávislých hudebních cenách světa Just Plain Folks Music Awards a dosud nejpovedenější multižánrové album YOLK z loňského roku.

Eggnoise hrají od roku 1994 a během poslední dekády se stali stálicí české klubové scény. Jejich hudba se vyznačuje žánrovou pestrostí sahající od jazzu k popu a od elektroniky k punku, středobodem však vždy zůstalo ryzí písničkářství.

Koncert v Paláci Akropolis proběhne 22. listopadu. V teplickém Jazzclubu zahrají Eggnoise 10. prosince.



 Text: TZ, kofo

zavřít