Oceán zakončí turné v Plzni a Mariánských Lázních

Vydáno 06.12.2011 | autor: redakce

Série podzimních koncertů obnovené českobudějovické skupiny Oceán u příležitosti vydání reedice alba 2 ½ se chýlí ke svému závěru. Letos už Oceán vystoupí pouze dvakrát, a to 8. prosince v Plzni v klubu Anděl Café a hned den poté v Mariánských Lázních v klubu Na Rampě.

Oceán zakončí turné v Plzni a Mariánských Lázních Oceán zakončí turné v Plzni a Mariánských Lázních

ocean_liveOceán v obou městech vystoupí poprvé po téměř dvaceti letech, tentokrát ovšem s novou zpěvačkou Jitkou Charvátovou, která se po Petru Mukovi stala novým hlasem skupiny. Po plzeňském koncertě bude následovat Oceán a DM afterparty.

 

„V nové podobě jsme s Oceánem v Plzni ještě nebyli, na jarním comebackovém turné už se nám nepodařilo pro Plzeň najít termín, tak jsme zvědaví, jak to teď dopadne. Koncert v Plzni a den potom v Mariánských Lázních budou naše poslední letošní koncerty, tak se na ně moc těšíme,“ říká zpěvačka Jitka Charvátová. 

Podzimní koncerty navazují na jarní comebackové turné Oceánu a kromě výběru známých, starších hitů na nich zaznějí také jarní singl Odlesk tvůj nebo některé z bonusových skladeb čerstvě vydané reedice 2 ¾. Jednou z nich je například i předělaná verze skladby Vidiny z repertoáru undergroundových Fiction, ve kterých působili jak oba bratři Vozáryové, tak právě zpěvačka Jitka Charvátová.

Album 2 ½ vyšlo poprvé přesně před dvaceti lety a právě k tomuto kulatému výročí připravil Oceán ve spolupráci s vydavatelstvím EMI jeho reedici. Kromě původních skladeb nahraných s Petrem Mukem bylo album rozšířeno o tři bonusy s Jitkou Charvátovou. Reedice se tedy příznačně jmenuje 2 ¾ a je předzvěstí nového, třetího alba Oceánu, plánovaného na podzim 2012.

Poslední reedici Oceánu 2 ¾ můžete vyhrát i v souteži iReportu.



dm 

zavřít