Lady Gaga, Pink a Rihanna: nejúspěšnější zpěvačky roku 2011

Vydáno 15.12.2011 | autor: redakce

Která ze zpěvaček vydělala letos nejvíc peněz? A proč se mezi nejúspěšnější muzikanty roku probojovalo pouze pět žen?

Lady Gaga, Pink a Rihanna: nejúspěšnější zpěvačky roku 2011 Lady Gaga, Pink a Rihanna: nejúspěšnější zpěvačky roku 2011

lady gaga_forb_topČasopis Forbes představil pořadí nejúspěšnějších zpěvaček letošního roku a zároveň si položil otázku, proč se na seznam 25 nejlépe placených muzikantů a kapel probojovalo jenom pět žen. 


Kromě tradičních důvodů jako mateřství je podle Lori Landew, advokátky specializující se na showbyznys, hlavní příčinou přístup k podnikání. „Ženy jako umělkyně nediversifikují své ekonomické aktivity a nevytvářejí různé obchodní příležitosti, ve kterých by mohly využít svůj současný hudební úspěch a kouzlo osobnosti. Otázkou ale zůstává, jestli to je odrazem absence jejich podnikatelského ducha, nebo za tím stojí nerovnost příležitostí."

Ať je důvod jakýkoliv, čísla hovoří jasně. Mezi nejúspěšnější muzikanty a kapely letošního roku se z žen podařilo dostat pouze Lady Gaga, která letos vydělala přes 90 milionů dolarů, a obsadila tak v celkovém hodnocení 4. příčku a suverénně porazila svoje „konkurentky".

Druhé místo patří Taylor Swift (45 milionů) a třetí Katy Perry (28 milonů). Do elitního dámského klubu se mezi pět nejlepších ještě probojovaly Rihanna a Pink.



mp


lady gaga_forb_top
zavřít