Michal Hrůza, Xindl X, NiceLand a Lety Mimo pořádají akustickou vánoční besídku

Vydáno 16.12.2011 | autor: redakce


V lavině vánočních koncertů všemožných i nemožných kapel se několik českých muzikantů rozhodlo spojit své síly i fanoušky a uspořádalo speciální Vánoční besídku. Malostranské Besedě se tak 20. prosince na jednom pódiu sejde Michal Hrůza s kapelou, Xindl X, Lety Mimo nebo NiceLand.

 

Michal Hrůza, Xindl X, NiceLand a Lety Mimo pořádají akustickou vánoční besídku Michal Hrůza, Xindl X, NiceLand a Lety Mimo pořádají akustickou vánoční besídku

lety beseda a2Michal Hrůza s KAPELOU HRŮZY usilovně pracuje na projektu Noc a Den. Nejsou na to sami, na nahrávce se podílí třeba také Xindl X nebo NiceLand. Jako předzvěst už kapela do světa vypustila singl s názvem Intuice. Na Besídce nakonec s Michalem vystoupí celá kapela. „S kapelou předvedeme takový polo-akustický set. Pokud to dobře půjde, tak si s námi dá jeden song i NiceLand, Xindl a Looky z Letů,“ uvedl Michal Hrůza.

Xindl X
se po třech letech vrátil tam, kde začínal, a to k folkařině. Na podzim vydal CD Xpívánky, ke kterému také odjel F**k & Country Tour. Na dvojalbu fanoušci najdou 27 písní z obou předchozích alb nahraných tak, jak původně vznikly – s akustickou kytarou. Stejně tak se Xindl X předvede i na besídce, společnost mu bude dělat pouze kytara. „Protože jde o besídku a ne o klasický koncert, lidé se dočkají zcela jiného repertoáru, než normálně na koncertech hraju. Dojde na coververze i na zatím nikde nehrané novinky z připravované desky. Vše v akustickém kabátě jen s kytarou a pravděpodobně vytasím i své nové ukulele,“ prozradil Xindl X.

Kapela NiceLand právě dojíždí turné se spřátelenými Sunshine, kde svým fanouškům představovala svoji druhou desku God Has Her Ways, která vyšla před rokem. NiceLand však není pouze kapela – na českou hudební scénu se toto jméno dostalo na bedrech frontmana Michala Motyčky, který v začátcích vystupoval akusticky. Tak se také představí v Malostranské besedě. "Po turné s kapelou trvajícím celý podzim se docela těším na změnu a rád si zahraju akusticky. Zazní věci z obou našich desek i několik coverů. Aby mě nebylo málo, zahostuju si ještě u Michala Hrůzy, pravděpodobně s Lety mimo a snad se nechá ukecat i Xindl X. Jinak doufám, že do budoucna se z Vánoční besídky stane tradice," řekl NiceLand.

Lety Mimo
aktuálně naplno pracují na novém EP, které by mělo být pro fanoušky celkem překvapivé. „Po dlouhé době jsme se při tvorbě ponořili do elektronických zvuků, a to celkem tvrdší formou. Proto si od toho na Besídce rádi odpočineme a zahrajeme akustický set,“ tvrdí Looky. Ten obohatí  ještě tuba Roberta Škardy z Trabandu, kytara Honzy Homoly z Wohnoutu, a to nemluvě o případném spontánním hostování ostatních zúčastněných.  „Přijde nám jako výborný nápad, sejít se takhle před Vánoci s kamarády a forma Vánoční besídky je pro to skvělá záminka!“ zakončují Lety Mimo.

 

text: map, foto: archiv
zavřít