REPORT Z KCB FESTU II

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Součástí rubriky Live aktuálního REPORTU je i příspěvek Dana Folprechta z KCB Festu v Českých Budějovicích. Zahráli Sunshine, Gaia Mesiah, Khoiba ad. a na místě byl i redaktor Marek Pros. Srovnejte jeho postřehy s Danovými. A co vy? Byli jste na KCB? Přidejte svůj názor!

REPORT Z KCB FESTU II REPORT Z KCB FESTU II

2.KCB FEST 2005
BB CENTRUM GERBERA, ČESKÉ BUDĚJOVICE, 10.12.

S pionýrským předsevzetím uspořádat zimní mejdan se v Českých Budějovicích uskutečnil druhý ročník předvánočního festiválku s nabitým line-upem.

Večerní program se začal lámat s vystoupením pražské Khoiby. Filip v klasicky černé košili nepřítomně brnkal do kytary, Ema zasněně dráždila svým vokálem i vzhledem mužskou část osazenstva a celý set se nesl spíše v průměrném než strhujícím nasazení.

Asi nejpovedenější koncert si přisvojili The Chancers, kteří svým nefalšovaným pařením na pódiu rozhýbali do té doby frigidní dav.

Rychle setřít pot z čela, střídá Gaia Mesiah. Nadmírou energie spoutané písně si bohužel cestu mezi statické diváky hledaly těžko. Horkýže Slýže a Sunshine se už jen vezli po upadající vlně nálady, alespoň že fronty na pivo nebyly žádné. Headlineři večera, britští Bushcraft, pak bohužel hráli jen pro hrstku šťastlivců.

Kde se tedy stala chyba? Organizátorům těžko něco vytknout, představili kvalitní jména za skoro směšné vstupné (120 Kč v předprodeji!). Ovšem dělat fest v sále s rodokmenem sahajícím do slavných dob socialismu, kdy si připadáte jako na špatném maturitním večírku, zvuk rezonuje v každém rohu a celkově máte pocit, jako byste navštívili retro party, možná není nejšťastnější počin. Držíme palce pro příště.

mp

Line-up:
SUNSHINE, HORKÝŽE SLÍŽE, GAIA MESIAH, BUSHCRAFT (UK), THE CHANCERS, KHOIBA, PAMPALINY FUNKY JAM, CHERRY, TEMPERAMENTO

www.kulturacb.cz

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít