Reuniony roku 2012 aneb At The Drive-In a Refused opět pohromadě

Vydáno 10.01.2012 | autor: redakce

Rok 2012 ale zatím nese ve znamení comebacků. Svůj návrat na pódia ohlásili At The Drive-In i Refused. Jak to dopadne s Guns N' Roses, je zatím ve hvězdách, buďme tedy rádi alespoň za tyto dva reuniony.

Reuniony roku 2012 aneb At The Drive-In a Refused opět pohromadě Reuniony roku 2012 aneb At The Drive-In a Refused opět pohromadě


atthedriveinatdiSkvělá zpráva pro všechny fanoušky post-hardcore úderky At the Drive-In z texaského El Paso. Včera tato legendární kapela pověstná svými divokými vystoupeními na svých nových stránkách zveřejnila, že prolamují ledy po 11 letech mlčení a hodlají živě vystupovat. Zatím jsou potvrzené dva termíny 15. a 22. dubna, kdy zahrají na kalifornském festivalu Coachella. Teď už můžem jenom doufat, že jim to ještě chvíli vydrží.

At the Drive-In se rozpadli v roce 2001 krátce po vydání nejslavnější desky Relationship of Command, kterou jim produkoval Ross Robinson. Ten má na svědomí desky od Sepultury, Korn až po The Cure. Členové se poté realizovali v řadě vedlejších projektů, z nichž nejznámější jsou Sparta a Mars Volta. S tuzemskou scénou je pojí kamarádství se Sunshine, s nimiž odehráli slušné kvantum koncertů a nakonec vydali split singl.

A aby toho nebylo málo, na podia se vrací i experimentální punx Refused. Po vydání zásadního The Shape of Punk to Come jim trvalo dlouhých čtrnáct let, než se rozhodli dát znovu dohromady. Stejně jako ATDI vystoupí v dubnu na festivalu Coachella a poté v rodném Švédsku na festivalu Way Out West.



text: Jiří Kaňa, foto: archiv

zavřít