LEGENDÁRNÍ FUZZTONES V MUSIC BARU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Kdo má rád dřevitý garage punk rock, nesmí chybět v Lucerna Music Baru ve středu 8.3.2006! Legendární hudební formace THE FUZZTONES se opět po roce představí pražskému publiku. Krom starých osvědčených nářezů přivezou novinky z aktuálního CD "LSD25".

LEGENDÁRNÍ FUZZTONES V MUSIC BARU LEGENDÁRNÍ FUZZTONES V MUSIC BARU

THE FUZZTONES vznikli v roce 1980 v New Yorku na Lower East Side a jsou považování za zakladatele garage punk rock světové scény. Ovlivnili celou řadu později slavných skupin. Již 10 let před vznikem Grunge vlny (Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden, atd.) byli THE FUZZTONES označováni jako grunge kapela, ve své hudbě totiž začali používat takzvaný Fuzz pedál, typ kytarového zkreslení, který používaly psychedelické kapely v 60.letech.



























Debutové album THE FUZZTONES s názvem "Bad News Travel Fast" vyšlo v roce 1984. Od ostatních skupin se tenkrát odlišovali netradičním stylem oblékání, který kromě kožených kabátů dotvářely také náhrdelníky za skutečných lidských kostí.



























Kapela do Prahy přijede propagovat své nové album "LSD25". V minulosti vyšlo i několik THE FUZZTONES tribute alb, na kterých slavné současné skupiny skládají THE FUZZTONES zaslouženou poctu. Koncertní vystoupení THE FUZZTONES jsou známá svou dravostí a syrovostí. THE FUZZTONES i tentokrát vystoupí v plné síle a názorně předvede, jak spáchat řádný psychedelický nářez!!!




































Všechno, co potřebujete vědět:

www.fuzztones.net a www.musibar.cz

zavřít