DADDY FREDDY HVĚZDOU SNOW SPLASH

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Sympatická akcička Snow Splash je warm-upem na červnový Reggae Meeting. Už 3. ročník proběhne v pátek 3.3. v Abatonu, nejvzácnějším hostem bude jamajský DADDY FREDDY. Na tanečníky čekají tři scény nabité tím nejlepším z reggae, dancehallu a spřízněných žánrů.

DADDY FREDDY HVĚZDOU SNOW SPLASH DADDY FREDDY HVĚZDOU SNOW SPLASH

Kompletní nabídka třetího ročníku Snow Splash je následující:

* LIVE STAGE:
Daddy Freddy ft. Bongo Chilli (Jam) & Dub Passport (D), United Flavour & Henry D, Riddimshot, Vokokos, Babylon Station

* DANCEHALL:
Mortal Kombat Sound (D), G-Force, Prago Union, Pro Soundsystem, Bingi Dem, Ghetto Youths (SK), Peeni Walli, Admirál Kolíbal

* RAGGAJUNGLE:
DJs Raggamuffin Whiteman (Be), Mad4Ce & Chong X, Yukimura, Shin, Sittah, Rich.


























DADDY FREDDY & DUB PASSPORT

Nejvýznamnějším hostem hlavní scény bude Daddy Freddy z jamajského Kingstonu, který získal v roce 1989 revoluční titul „nejrychlejší rapper na světě“ a zápis do Guinessovy knihy rekordů. Tomu ještě v půlce 80. let předcházel přesun do Velké Británie, kde natočil společně se zpěvákem Asher D album „Raggamuffi´n´hiphop“, které se stalo zásadním průkopníkem kombinace dvou dosud nezávislých stylů - jamajského ragga a britského hiphopu. Tím předznamenaly o 15 let dříve propojení, které se dnes dere na vrcholy hitparád.

Daddy Freddy se tehdy po několika hektických létech vrátil domů na Jamajku, aby načerpal nové síly. Do nového milénia vstoupil s dalším přelomovým albem „Old School – New School“, které produkoval britský zvukový kouzelník The Rootsman. Spolupráce s evropskou scénou mu otevřela dveře na celý kontinent, a tak Daddy Freddy dnes cestuje možná ještě více, než předtím. V květnu 2004 vydal dosud své nejnovější album „Hardcore“ a na jaro 2006 chystá novou desku! Z té pravděpodobně uslyšíme ukázky i na jeho prvním vystoupení v ČR, při kterém jej bude doprovázet zkušený berlínský backing band Dub Passport. Více informací a ukázky najdete na www.daddyfreddy.co.uk


























BONGO CHILLI
 

Tento mladý a talentovaný MC z Jamajky píše písničky od ´87 a jeho první velkou inspirací byl legendární Papa San. Bongo Chilli je singjay dancehallů (předskakoval lidem jako Bounty Killer, Nitty Kutchie nebo General Trees), ale jeho vtipný texty a schopnost „osedlat“ libovolný riddim mu dali svobodu slova na mnoha různých akcích. Koncem 90. let se přestěhoval do Velké Británie, kde jej právě Daddy Freddy seznámil s Rootsmanem, muzikantem a producentem známým zvláště pro svůj charakteristický dubwize zvuk. Ten si obratem nechal nazpívat tucet dubplates, které zaujali partu dalších soundystémů. Bongo Chilli tak vedle svého debutového alba „Naa De Focus“ z prosince 2001 zní z dubplates soundsystémů po celé Evropě.
www.bongochilli.com

A mimochodem...

DANCEHALL:
Dancehall  je kultura soundsystémů původně pochází z Jamajky, ale už je součástí hudební scény na všech kontinentech (kromě Antarktidy). V Karibiku se místu, kde zpívají zpěváci za doprovodu selektorů vybírajících desky, říká dancehall. Proto se tak jmenuje i tato scéna, i když vedle moderního reggae představí i pikantní nálož rapu v podobě pražských Prago Union.

Samotný dancehall přijede reprezentovat z německého Mnichova čtyřčlenný Mortal Kombat Sound, kde zpívá U Cee z kapely King Banana, která rozjásala na podzim klub Roxy. Ze zahraničí zamíří do Abatonu také mezinárodní crew G-Force, která má na svém kontě mnoho vystoupení po celé Evropě s legendama jamajské scény. Slovensko bude reprezentovat trenčínský sound Ghetto Youths a Prahu v současnosti dva nejlepší soundy Pro Sound Systém a Bingi Dem kru. Zároveň ale nesmíme zapomenout na sety od Peeni Walli a Admirála Kolíbala, které zajistí, že v dancehallu bude nonstop pohoda.

RAGGAJUNGLE: Třetí scéna bude věnována stále populární kombinaci breakbeatů s vokály vycházejícími z jamajské tvorby. Tento styl ale dnes už nemá omezení působnosti a tak své hlavní základy má např. v Kanadě, USA, Velké Británii, Francii nebo Belgii, odkud přijede další vzácný host tohoto festivalu. Raggamuffin Whiteman je belgický DJ, který už v Čechách několikrát ohromil diváky svou jedinečnou show a geniálními mixy, od kterých jde těžko odejít. Navíc se v Abatonu bude střídat s partou zkušených domácích DJs, jako jsou Mad4Ce & Chong X, Yukimura, Shin, Sittah a Rich.

VÝHODY PŘEDPRODEJE: do 24.2. můžete pořídit lístky na Snow Splash v předprodeji za nejvýhodnější možnou cenu! V obchodech TSP Records (Školská 26, Praha 1) a Grow Shop (Bořivojova 95, Praha 3) jsou k mání za bezkonkurenčních 250 Kč. V obchodech Maximum Underground (Jilská 22, Praha 1), Reprezent (Saská, Praha 1) a v sítích Ticketpro, Ticket Stream a Ticketportal jsou za 300 Kč. V Abatonu budou v den konání lístky za 350 Kč.

Snow Splash
3.3. 2006
od 19:00 do 6:00 (!!)
Prostor Abaton

www.reggaemeeting.cz

zavřít